«Λύγισε» η ρεπόρτερ του ALPHA στην Ουκρανία: «76 ετών περπάτησε 2χλμ κουβαλώντας μας τις βαλίτσες» (vid)

Newsroom
«Λύγισε» η ρεπόρτερ του ALPHA στην Ουκρανία: «76 ετών περπάτησε 2χλμ κουβαλώντας μας τις βαλίτσες» (vid)
Τη συγκινητική της εμπειρία διηγήθηκε η Ηρώ Καριοφύλλη από το μέτωπο του πολέμου.

Σε ζωντανή σύνδεση από την Ουκρανία, η δημοσιογράφος Ηρώ Καριοφύλλη, διηγήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA την βοήθεια που δέχθηκε από έναν ηλικιωμένο άνδρα, τον οποίο τον συνεργείο του καναλιού ανέλαβε να περάσει στα σύνορα της Πολωνίας.

Με συναισθηματική φόρτιση, η Ηρώ Καριοφίλλη από τα σύνορα Ουκρανίας και Πολωνίας διηγήθηκε την ιστορία ενός ηλικιωμένου ανθρώπου, του οποίου ο γιος του, ζήτησε από το συνεργείο του ALPHA να τον πάρουν μαζί τους για να τον προσέχουν. Εκείνος για να τους βοηθήσει που θα τον πρόσεχαν να περάσει από την Ουκρανία στην Πολωνία, κουβάλησε τις βαλίτσες του συνεργείου του τηλεοπτικού σταθμού.

«Mε σπαστά μου λέει πως «είναι πολύ δύσκολο για μια γυναίκα να κουβαλάει όλα αυτά τα πράγματα» και πήρε ο άνθρωπος το σακ βουαγιάζ μου στον ώμο του! Πήρε την βαλίτσα και περπάτησε δύο χιλιόμετρα δίπλα μου, δίπλα σε μένα και τον Δημήτρη Ζακχαίο κουβαλώντας την βαλίτσα μας και τα πράγματα μας μόνο και μόνο γιατί ήθελε να μας ευχαριστήσει που τον προσέχαμε», ανέφερε η ρεπόρτερ.

«Δεν ξέρω όμως τελικά ποιος πρόσεχε ποιον γιατί, όταν φτάσαμε στα σύνορα, υπήρχε μια τεράστια ουρά και περιμέναμε για δυο ώρες. Εκεί λοιπόν, επειδή ο Δημήτρης έκανε πλάνα και εγώ μιλούσα στο κινητό, άθελα μου έφυγα από την ουρά, ήρθε ένας στρατιώτης με βίαο τρόπο και με το όπλο μου ζήτησε να πάω πάλι πίσω στην ουρά. Δεν το κατάλαβα. Γύρισα, τον είδα με το καλάσνικοφ και τρόμαξα. Μπαίνει στην μέση ο κύριος Αρκάντι και αρχίζει πολύ έντονα να του μιλάει στα Ουκρανικά και να με δείχνει. Καταλαβαίνω ότι του έλεγε προφανώς, «δεν πρέπει να φέρεσαι έτσι σε μια γυναίκα». Περπάτησε ο άνθρωπος, 76 χρονών άνθρωπος, μαζί μας δύο χιλιόμετρα κουβαλώντας τις βαλίτσες. Όταν φτάσαμε στα σύνορα, ο άνθρωπος δάκρυσε γιατί προφανώς ένιωσε πως τώρα πια είναι ασφαλής. Αυτός μας βοήθησε να περάσουμε τον έλεγχο των διαβατηρίων γιατί δεν ξέρουν σχεδόν καθόλου αγγλικά στην Ουκρανία», συνέχισε.

«Αυτός ο άνθρωπος μας έδωσε ένα πολύ μεγάλο μάθημα! Ζητώ συγγνώμη για την φόρτιση απλά ο άνθρωπος ήταν απίστευτος. Κουβαλούσε την βαλίτσα, ένιωθε υποχρέωση να φορτωθεί τόσο βάρος, μόνο και μόνο γιατί τον πήραμε νωρίτερα μαζί μας» διηγήθηκε, εμφανώς συγκινημένη, η Ηρώ Καριοφίλλη από την Ουκρανία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.