Η μέρα που ο Ιάσωνας σκοτώθηκε στην Βουλή από τον οδηγό της Μπακογιάννη (vid)

Newsroom
Η μέρα που ο Ιάσωνας σκοτώθηκε στην Βουλή από τον οδηγό της Μπακογιάννη (vid)
Σαν σήμερα το 2021 ο οδηγός της Ντόρας Μπακογιάννη χτυπάει έξω από τη Βουλή τον 23χρονο Ιάσονα που επέβαινε σε μηχανή και τον σκοτώνει.

Ένα τραγικό συμβάν συνέβη σαν σήμερα το 2021, έξω από τη Βουλή, με ένα 23χρονο παληκάρι να χάνει τη ζωή του πάνω σε μοτοσυκλέτα, όταν ο οδηγός της Ντόρας Μπακογιάννη, έστριψε παράνομα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, για να εισέλθει στο προαύλιο χώρο της Βουλής. Έπεσε πάνω στον Ιάσονα, ο οποίος πήγαινε στη δουλειά του και τον άφησε εγκεφαλικά νεκρό. Η οικογένειά του μάλιστα αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του παιδιού για να σώσει άλλες ζωές.

«Ο αδερφός μου είναι εγκεφαλικά νεκρός. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη» είχε δηλώσει η αδελφή του Ιάσονα: «Αποφασίσαμε με τον άλλο αδερφό μου και τους γονείς μας να προχωρήσουμε σε δωρεά των οργάνων του».

Με βάση τις διαδικασίες που είχαν οριστεί από την ΕΛ.ΑΣ. και την Τροχαία η συγκεκριμένη είσοδος στο προαύλιο της Βουλής χρησιμοποιούταν αποκλειστικά από οχήματα που έφεραν υπουργούς ή βουλευτές, ωστόσο εκείνο το μοιραίο πρωινό η Ντόρα Μπακογιάννη δεν επέβαινε στο όχημα και ο οδηγός όφειλε να εισέλθει στη Βουλή από την είσοδο της Λ. Αμαλίας.

2

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Απόστολο Ανδρέου, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον οδηγό της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ είχε παυτεί από τα καθήκοντά του. Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε αναφέρει σχετικά, δύο μέρες μετά: «Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την “ώρα του πρωθυπουργού” υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσoνα».

Η βουλευτής της Ν.Δ. είχε προσθέσει ότι «είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

Αίσθηση είχε προκαλέσει πάντως η συμπεριφορά του τροχονόμου που πήγε στο σημείο μετά το δυστύχημα για να ρυθμίσει την κυκλοφορία, προς έναν οδηγό μοτοσυκλέτας. Ο οδηγός, πήγε και του είπε πως ο Ιάσονας «πέρασε με πράσινο», ωστόσο ο τροχονόμος δίχως να λάβει υπ΄όψιν του αν είναι αυτόπτης μάρτυρας, του είπε «μη λες χαζά» ενώ με επιτακτικό ύφος, αφού τον ρώτησε γιατί δεν φοράει κράνος, του είπε «άιντε τώρα, σήκω φύγε τώρα από εδώ, εξαφανίσου».