Ιρλανδός κόντεψε να χάσει τα γεννητικά του όργανα από τσίμπημα σπάνιας αράχνης (vid)

Newsroom
Ιρλανδός κόντεψε να χάσει τα γεννητικά του όργανα από τσίμπημα σπάνιας αράχνης (vid)
Για καλή του τύχη πρόλαβε και πήγε έγκαιρα στο νοσοκομείο.

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας άντρας στην Ιρλανδία, καθώς κόντεψε να χάσει τα γεννητικά του όργανα έπειτα από τσίμπημα μιας αράχνης που λέγεται «μαύρης χήρα».

Ο Fergus Farrelly ξύπνησε στις 7 Ιανουαρίου στο σπίτι της μητέρας του και παρατήρησε ότι είχε ένα εξόγκωμα στα γεννητικά του όργανα. Αρχικά δεν έδωσε σημασία, αλλά μέσα στις επόμενες μέρες ο όγκος γινόταν όλο και μεγαλύτερος.

Την τρίτη μέσα αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο αφού ο όγκος είχε φτάσει στο μέγεθος που έχει ένα μπαλάκι του γκολφ και γινόταν μοβ. «Δεν είχα ιδέα τι ήταν. Όταν πήγα στο νοσοκομείο, ούτε οι γιατροί ήξεραν να μου πουν. Είχα έναν πόνο σαν κάψιμο και το εξόγκωμα γινόταν όλο και μεγαλύτερο», είπε.

Λίγες ώρες αφότου είχε πάει στο νοσοκομείο, η κύστη έσπασε αφήνοντας μια τρύπα στο δέρμα του. Τις επόμενες μέρες υποβλήθηκε σε μια σειρά από εξετάσεις και τελικά εντοπίστηκε στον οργανισμό το δηλητήριο μιας αράχνης που λέγεται «μαύρη χήρα».

Κι ενώ το δηλητήριο της αράχνης σπάνια μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο, το δάγκωμα μπορεί να προκαλέσει μυϊκές κράμπες και τόσο έντονο πόνο που μπορεί να συγκριθεί μόνο με σκωληκοειδίτιδα ή καρδιακή προσβολή.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι βρέθηκε δηλητήριο μιας «μαύρης χήρας» αράχνης στο αίμα μου, δεν είχα ακούσει ξανά για κάτι τέτοιο. Μου είπαν ότι θα μπορούσα να είχα πεθάνει αν η κύστη είχε σπάσει πριν μπω στο νοσοκομείο. Το δηλητήριο θα μπορούσε να είχε εξαπλωθεί στο αίμα μου», είπε ο 26χρονος.

Τέσσερις μέρες αργότερα πήρε εξιτήριο, αλλά αποκόμισε μια ουλή δύο εκατοστών. «Ήμουν πεπεισμένος ότι θα έχανα το μόριό μου. Οι γιατροί δεν ήξεραν τίποτα και δεν είχαν δει ποτέ δάγκωμα σε αυτό το σημείο, γι αυτό και ανησύχησα πολύ. Επίσης, ο πόνος ήταν αφόρητος», συμπλήρωσε.

«Πλέον το βρίσκω λίγο αστείο διότι πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο. Είναι όμως τρομακτικό, δεν είχα ιδέα τι ζημιά είναι ικανές να προκαλέσουν οι αράχνες», πρόσθεσε.