Δείτε την εκδήλωση έναρξης του έργου «Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα»

Newsroom
Δείτε την εκδήλωση έναρξης του έργου «Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα»
To Gazzetta παίρνει θέση κατά του σεξισμού στον δημόσιο λόγο.

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η Liquid Media με βασικό όχημα το gazzetta.gr προχώρησαν στην έναρξη του έργου «Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

O Διευθυντής του Gazzetta, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, δήλωσε:

«Είναι πολύ σημαντική η ευθύνη της συμμετοχής της Liquid Media μέσω του Gazzetta σε αυτή τη δράση, την οποία αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή. Η συμμετοχή του κορυφαίου αθλητικού site δεν είναι η είσοδος στο εξομολογητήριο για να πάρει ένα συγχωροχάρτι για τις αμαρτίες του ανδρικού ή του αθλητικού κοινού, αλλά μία προσπάθεια να εκπαιδεύσουμε και τους δημοσιογράφους μας, αλλά και το κοινό μας πάνω σε αυτά που το 2022 δεν θα έπρεπε να τα συζητάμε ή να τα συζητάμε λιγότερο.

Επειδή τα δεδομένα δεν αλλάζουν τόσο εύκολα ή όσο γρήγορα θέλουμε, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να είμαστε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για να πολεμήσουμε και την έμφυλη βία».

Δείτε αναλυτικά την εκδήλωση έναρξης:

Η εκδήλωση έναρξης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022, και ώρα 18:00, διαδικτυακά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι:

- Ιάσονας Γουσέτης, Επιστημονικός Συνεργάτης της ΕλΕΔΑ, Συντονιστής του Έργου

- Κατερίνα Γούλα, Διαχειρίστρια Προγραμμάτων Active citizens fund

- Αγγελική Σεραφείμ, Δικηγόρος, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Έργου

- Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Διευθυντής του Gazzetta

- Φωτεινή Κοκκινάκη, Δημοσιογράφος, ΓΓ της ΕλΕΔΑ

Τη συζήτηση συντόνισε η Κατερίνα Καλού, Δημοσιογράφος και Υπεύθυνη του Έργου για τη Liquid Media.

Σύντομο χαιρετισμό απήυθυνε ο Πρόεδρος της ΕλΕΔΑ, Γιάννης Ιωαννίδης.

Το Έργο «Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και εταίρο τη Liquid Media.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

banner3