Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις: «Ο κόσμος σκοτώνεται και οι διαπραγματευτές φωτογραφίζονται»

Newsroom
Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις: «Ο κόσμος σκοτώνεται και οι διαπραγματευτές φωτογραφίζονται»
Άγνωστο τελικά αν θα γίνει η νέα συνάντηση Ρώσων και Ουκρανών, καθώς οι συνεργάτες του Ζελένσκι δεν έχουν προσέλθει στο σημείο συνάντησης σύμφωνα με την Μόσχα.

Στον αέρα είναι ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών, καθώς οι τελευταίο αρνούνται να μεταβούν στο Belovezhskaya Pushcha.

Αυτό υποστήριξε Λευκορώσος πολιτικός αναλυτής: «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν, η ουκρανική πλευρά βρίσκεται στην Πολωνία, αλλά έχει αντιταχθεί κατηγορηματικά στο να γίνει η Belovezhskaya Pushcha ο τόπος διεξαγωγής των συνομιλιών. Θα ήθελα να επαναλάβω ότι οι Ουκρανοί εταίροι μας παίζουν με τον χρόνο. Είτε περιμένουν ενισχύσεις, είτε εθελοντές από διεθνείς ταξιαρχίες, είτε Stingers (πύραυλοι επιφανείας-αέρος). Δεν υπάρχει καμία επιθυμία από την πλευρά τους να επιταχυνθούν αυτές οι συνομιλίες», είπε», είπε ο Βοσκρεσένσκι.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την δυσαρέσκεια του Υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος δήλωσε: «Και πάλι, η ουκρανική ομάδα βρήκε κάποιο πρόσχημα για να αναβάλει αυτές τις διαπραγματεύσεις. Σίγουρα λαμβάνουν οδηγίες από την Ουάσιγκτον, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό. Αυτή η χώρα δεν είναι απολύτως ανεξάρτητη».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, κατηγορώντας την Ουκρανική κυβέρνηση για καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, είπε «Ο κόσμος σκοτώνεται στην Ουκρανία και οι Ουκρανοί διαπραγματευτές φωτογραφίζονται», είπε χαρακτηριστικά.