Ζελένσκι: «Συμφωνήσαμε για συνάντηση με τους Ρώσους στα σύνορα Λευκορωσίας - Ουκρανίας»

Newsroom
Ζελένσκι: «Συμφωνήσαμε για συνάντηση με τους Ρώσους στα σύνορα Λευκορωσίας - Ουκρανίας»
Επιβεβαίωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι υπάρχει συμφωνία για τις συνομιλίες με τη Ρωσία.

Τη συμφωνία με τη Ρωσία για διεξαγωγή διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

«Η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική (αντιπροσωπεία), χωρίς να έχουν οριστεί προαπαιτούμενα, στα ουκρανο-λευκορωσικά σύνορα, στην περιοχή του ποταμού Πρίπιατ», δήλωσε η προεδρία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός ότι την ώρα της αποχώρησης, των διαπραγματεύσεων και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, όλα τα αεροπλάνα, ελικόπτερα και πύραυλοι που τοποθετήθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος».

Να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα σήμερα (27/2), η ρωσική πλευρά έδωσε διορία στην Ουκρανία μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι να προσέλθει στη Λευκορωσία για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, η οποία εδώ και λίγη ώρα έχει λήξει.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι ήταν αρνητικός στην προοπτική διεξαγωγής διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία σε λευκορωσικό έδαφος, όπως ανακοίνωσε σε νέο διάγγελμά του. Ωστόσο στην συνέχεια ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε ότι μίλησε με τον ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.