«Όχι» Ζελένσκι σε διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία (vid)

Newsroom
«Όχι» Ζελένσκι σε διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία (vid)
Όπως λέει, η Λευκορωσία είναι μια χώρα εχθρική προς τη δική του.

Αρνητικός είναι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην προοπτική διεξαγωγής διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία σε λευκορωσικό έδαφος, όπως ανακοίνωσε σε νέο διάγγελμά του που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Όπως λέει, η Λευκορωσία είναι μια χώρα εχθρική προς τη δική του.

Την νέα διαφωνία του με το ενδεχόμενο να γίνουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στη Λευκορωσία διατύπωσε ο προεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, εξηγώντας σε διάγγελμά του το πρωί της Κυριακής ότι η άρνησή του αυτή οφείλεται στις διευκολύνσεις από το Μινσκ για τις επιθέσεις της Ρωσίας στο ουκρανικό έδαφος.

«Τώρα λέμε όχι στο Μινσκ. Ο χώρος για τη συνάντηση μπορεί να είναι σε άλλες πόλεις. Φυσικά, θέλουμε ειρήνη, θέλουμε να συναντηθούμε, θέλουμε το τέλος του πολέμου. Βαρσοβία, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη, Μπακού - όλα αυτά τα προτείναμε στη ρωσική πλευρά. Και οποιαδήποτε άλλη πόλη μας ταιριάζει. Σε μια χώρα από το έδαφος της οποίας δεν εκτοξεύονται πύραυλοι. Μόνο έτσι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να είναι ειλικρινείς και να τερματίσουν πραγματικά τον πόλεμο».

«Εύχομαι ειλικρινά η Λευκορωσία να γίνει τόσο ευγενική και ασφαλής χώρα, όσο την έχουν γνωρίσει όλοι πριν από λίγο καιρό. Κάντε τη σωστή επιλογή, είναι η κύρια επιλογή της ζωής σας» ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.