Στη Λευκορωσία αντιπροσωπεία της Ρωσίας, δηλώνουν έτοιμοι για διαπραγματεύσεις

Newsroom
Στη Λευκορωσία αντιπροσωπεία της Ρωσίας, δηλώνουν έτοιμοι για διαπραγματεύσεις
Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς.

Την άφιξη στη Λευκορωσία ρωσικής αντιπροσωπείας προκειμένου να γίνουν συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής (27/2) το Κρεμλίνο.

Συγκεκριμένα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς.

Όπως είπε ο γραμματέας Τύπου του Βλάντιμιρ Πούτιν, στην αντιπροσωπεία της Ρωσίας περιλαμβάνονται εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας αλλά και από το Κρεμλίνο.

«Σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, η ρωσική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Άμυνας και άλλων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της προεδρικής διοίκησης, έφτασε στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς», αναφέρει το RIA Novosti.

«Η ρωσική πλευρά είναι ήδη έτοιμη για διαπραγματεύσεις στο Γκόμελ, τώρα περιμένουμε τους Ουκρανούς», δήλωσε ο Πεσκόφ στο RIA Novosti.

«Όχι» Ζελένσκι σε διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία

Αρνητικός είναι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην προοπτική διεξαγωγής διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία σε λευκορωσικό έδαφος, όπως ανακοίνωσε σε νέο διάγγελμά του που δόθηκε στη δημοσιότητα.