Στους 10 οι νεκροί Έλληνες στην Ουκρανία: Ακόμα τέσσερις στο χωριό Σαρτανά (vid)

Newsroom
Στους 10 οι νεκροί Έλληνες στην Ουκρανία: Ακόμα τέσσερις στο χωριό Σαρτανά (vid)
Είναι το χωριό που δύο Έλληνες έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν ακόμα 6 ενώ στο χωριό Μπουγάς έχουν σκοτωθεί ακόμα 4 Έλληνες.

Πολύ άσχημα είναι τα νέα. Στην Μαριούπολη και τα περίχωρα οι μάχες είναι σφοδρές και στο χωριό Σαρτανά, σκοτώθηκαν ακόμα τέσσερις Έλληνες ομογενείς της Ουκρανίας.

Είναι το χωριό που νωρίτερα δύο Έλληνες έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν άλλοι έξι, ανάμεσά τους και ένα παιδί ενώ στο χωριό Μπουγάς έχουν σκοτωθεί ακόμα τέσσερις Έλληνες.

Για την πρώτη επίθεση, η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα είπε πως δεν επιχειρούσαν στην περιοχή οι ρωσικές δυνάμεις και υπέδειξε ως ενόχους τους Ουκρανούς.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε: «Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες», αναφέρεται σε νέα ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών τις καταδικάζει απερίφραστα και καλεί «τη Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών».