Τρομακτικό σενάριο σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου: 34,1 εκατομμύρια νεκροί μέσα στις πρώτες ώρες (vid)

Newsroom
Τρομακτικό σενάριο σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου: 34,1 εκατομμύρια νεκροί μέσα στις πρώτες ώρες (vid)
Επιστήμονες έχουν φτιάξει μία προσομοίωση του πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ένας πόλεμος με πυρηνικά όπλα που θα έχει τραγικές συνέπειες.

Το ενδεχόμενο ενός πολέμου με πυρηνικά όπλα, αποτελεί εφιαλτικό σενάριο, το οποίο ακόμα και τώρα που έχουμε σε εξέλιξη την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, φαντάζει απίθανο.

Όσο απίθανο και εκτός λογικής να μοιάζει κάτι τέτοιο, υπάρχει ως ενδεχόμενο και πραγματικά οι συνέπειές του θα είναι τραγικές.

Το πόσο τραγικές, μπορείτε να το διαπιστώσετε από το παρακάτω video που το δημιούργησαν το 2019 επιστήμονες του Princeton University και στο οποίο έφτιαξαν μία προσομοίωση ενός τέτοιου σεναρίου.

Ο τίτλος του είναι «Plan A» και περιγράφει πως θα μπορούσε να εξελιχθεί η διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και ευρωπαϊκών κρατών, η οποία στη συνέχεια θα περιλαμβάνει και την εμπλοκή των ΗΠΑ.

Όλα λοιπόν ξεκινούν με την Ρωσία να ρίχνει μία προειδοποιητική πυρηνική βόμβα σε βάση του ΝΑΤΟ, το οποίο απαντά με τον ίδιο τρόπο. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν απαντάει με 300 βολές στις βάσεις που υπάρχουν ανά την Ευρώπη, με τον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου παίρνει τη... σκυτάλη με 180.

Η εξέλιξη αυτή αυτομάτως σημαίνει οτι 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν την ζωή τους μέσα στις πρώτες 3 ώρες.

Με την Ευρώπη να έχει ουσιαστικά καταστραφεί, το ΝΑΤΟ εκτοξεύει 600 πυρηνικές κεφαλές από τις ΗΠΑ, με την Ρωσία να απαντά με ότι έχει στην διάθεσή της.

Όπως αναφέρει η έρευνα, Ρωσία και Νάτο θα στοχεύσουν 30 πόλεις με τον μεγαλύτερο πληθυσμού που θα χτυπηθούν με 5-10 πυρηνικές κεφαλές η κάθε μία.

Συνολικά τις πρώτες ώρες των επιθέσεων, θα έχουμε 34,1 εκατομμύρια νεκρούς, χωρίς να υπολογίζονται οι απώλειες που θα ακολουθήσουν άμεσα ή μετά από χρόνια.