Κατάθεση ψυχής από τον Σωτήρη Δανέζη: «Παλεύουμε με τον φόβο μας κάθε μέρα και κάθε ώρα» (vid)

Newsroom
Κατάθεση ψυχής από τον Σωτήρη Δανέζη: «Παλεύουμε με τον φόβο μας κάθε μέρα και κάθε ώρα» (vid)
Σε μία προσωπική εξομολόγηση, ο Σωτήρης Δανέζης μίλησε για τον φόβο που έχουν όλοι οι πολεμικοί ανταποκριτές.

Σε μία κατάθεση ψυχής προέβη χθες το βράδυ ο Σωτήρης Δανέζης κατά την διάρκεια της σύνδεσής του με το κεντρικό δελτίο του Open και την Πόπη Τσαπανίδου.

Ο ανταποκριτής του καναλιού στην Μαριούπολη αρχικά ανέφερε πως ο οδηγός που είχε τις μέρες που βρίσκεται στην Ουκρανία τον άφησε, καθώς όταν άκουσε την πληροφορία πως οι Ρώσοι βρίσκονται σε κοντινή απόσταση αποφάσισε να πάει να περάσει το βράδυ με την οικογένειά του.

Έτσι έμεινε στο προξενείο στην πόλη, με την Πόπη Τσαπανίδου από το στούντιο να του ζητάει να μείνει ασφαλής, γνωρίζοντας και εκείνη από τέτοιες καταστάσεις, καθώς στο παρελθόν έχει βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Τότε λοιπόν ο Σωτήρης Δανέζης μίλησε για συναισθήματα του ίδιου, αλλά και των υπόλοιπων συναδέλφων του που βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους για να καλύψουν πολέμους και κρίσεις.

«Νομίζω οτι είναι μία επιλογή όταν κάνεις αυτή την δουλειά είναι μία επιλογή. Είναι μία επιλογή και η επιλογή συνειδητή από την αρχή. Είναι η επιλογή να πηγαίνεις αντίθετα με το ρεύμα των αυτοκινήτων. Αν έχω μία εικόνα να θυμάμαι από τα όσα χρόνια καλύπτω πολέμους ή κρίσεις σε όλο τον κόσμο είναι οτι το δικό μας αυτοκίνητο κατευθυνόταν σε μία οδό από όπου έρχονταν στο αντίθετο ρεύμα όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Πάντα έχεις στο μυαλό σου "μήπως πάω εγώ στην λάθος κατεύθυνση και πρέπει να πάω και εγώ με τους υπόλοιπους". Οπότε όταν έχεις αποφασίσει να διαβείς αυτό το δρόμο, θα τον πας μέχρι τέλους.

Αυτό είναι και το ένα, το δεύτερο είναι οτι θέλω να υπενθυμίσω σε όλους γιατί μιλάμε για ψυχραιμία, μπορεί να πιστεύει κανείς οτι εμείς δεν φοβόμαστε ή οτι δεν έχουμε οικογένειες να νοιαζόμαστε ή δεν έχουμε δικούς μας ανθρώπους να νοιάζονται για εμάς. Νομίζω οτι όλοι φοβόμαστε και όλοι φοβόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Μερικοί από εμάς παλεύουμε με τον φόβο μας και παλεύουμε με τον φόβο μας κάθε μέρα και κάθε ώρα, ειδικά όταν κάνουμε αυτή την δουλειά. Και προσπαθείς να τον τιθασεύσεις, όχι να μην φοβάσαι. Φοβάσαι».