Ερντογάν κατά Ευρώπης και ΝΑΤΟ: «Δίνουν μόνο συμβουλές, καμία στήριξη»

Newsroom
Ερντογάν κατά Ευρώπης και ΝΑΤΟ: «Δίνουν μόνο συμβουλές, καμία στήριξη»
Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν κατηγορεί το ΝΑΤΟ και τη Δύση για αδράνεια

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η αντίδραση του ΝΑΤΟ και των δυτικών χωρών στην εισβολή της Ρωσίας την Ουκρανία δεν ήταν αποφασιστική και πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι η έκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα θα οδηγήσει σε μια διαφορετική προσέγγιση.

"Το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να έχει λάβει πιο αποφασιστικά μέτρα. Η προσέγγιση της Ευρώπης δείχνει έλλειψη αποφασιστικότητας. Το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν συμβουλές και να λένε τις απόψεις τους στην Ουκρανία χωρίς να της προσφέρουν πραγματική στήριξη", κατήγγειλε ο Ερντογάν.

"Αυτές οι καταδίκες και οι συμβουλές δεν θα έπρεπε να γίνονται μόνο για το θεαθήναι", τόνισε. "Όπως δήλωσε ο (Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ) Ζελένσκι, αυτό δεν συνάδει με σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης", συνέχισε ο Ερντογάν, ο οποίος θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ αργότερα σήμερα.

Χθες Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος είχε καταγγείλει "ένα ισχυρό πλήγμα στην ειρήνη και την περιφερειακή σταθερότητα" μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την οποία χαρακτήρισε "απαράδεκτη".