Η αστυνομία της Ολλανδίας χτύπησε με αμάξι τον δράστη της ομηρίας στην Apple: Έστειλαν ρομπότ για να τον ψάξει (vid)

Newsroom
Η αστυνομία της Ολλανδίας χτύπησε με αμάξι τον δράστη της ομηρίας στην Apple: Έστειλαν ρομπότ για να τον ψάξει (vid)
Κινηματογραφικό ήταν το τέλος της ομηρίας στην Apple του Άμστερνταμ.

Με περιπετειώδη και κινηματογραφικό τρόπο έληξε η ομηρία στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, στο κατάστημα της Apple, όταν η αστυνομία κτύπησε με ένα τζιπ της τον δράστη, αφήνοντάς τον βαριά τραυματισμένο στο οδόστρωμα.

Ύστερα από πέντε ώρες ομηρίας στο κατάστημα της Apple που βρίσκεται στην πολυσύχναστη πλατεία Λάιντσεπλέιν στο κέντρο του Άμστερνταμ, ο όμηρος ζήτησε νερό. Κατόπιν συνεννόησης με την αστυνομία βγήκε έξω αλλά άρχισε να τρέχει. Ο δράστης τον πήρε στο κατόπι και έτρεξε πίσω του, ωστόσο πετάχτηκε ένα τζιπ της αστυνομίας, κτυπώντας τον. Στο βίντεο φαίνεται ο δράστης να ανεβαίνει μέχρι το παρμπρίζ και να σωριάζεται στη συνέχεια κάτω στο οδόστρωμα.

Η αστυνομία, έστειλε ένα ρομπότ να τον ψάξει για να δει αν φέρει πάνω του εκρηκτικά και στη συνέχεια τον μετέφερε σοβαρά τραυματισμένο σε νοσοκομείο.

Ο 27χρονος Ολλανδός δράστης ζητούσε 200 εκατομμύρια ευρώ σε κρυπτονομίσματα αλλιώς θα ανατίναζε το κτίριο, ενώ μόλις έγινε αντιληπτή η ομηρία και έφτασαν στο σημείο οι πρώτοι αστυνομικοί, δέχτηκαν πυρά από αυτόματο όπλο, καθώς ο δράστης είχε στην κατοχή του ένα πυροβόλο όπλο.

Οι περισσότεροι πολίτες που βρίσκονταν στο κτίριο όπου στεγάζεται το κατάστημα της Apple κατάφεραν να φύγουν, όμως ο δράστης κράτησε όμηρο έναν 44χρονο Βρετανό πελάτη, ενώ τέσσερις ακόμα άνθρωποι που δεν είχαν προλάβει να διαφύγουν, είχαν κρυφτεί στο κτίριο.