Πόλη 206 κατοίκων πλημμύρισε από 1.400 πρόβατα που βγήκαν βόλτα (vid)

Newsroom
Πόλη 206 κατοίκων πλημμύρισε από 1.400 πρόβατα που βγήκαν βόλτα (vid)
Απίθανο βίντεο με κοπάδι προβάτων να καθοδηγείται από πέντε σκυλιά αρμονικά μέσα από μια μικρή πόλη στην Αυστραλία.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που αντίκρισαν οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης στην πολιτεία Βικτώρια της Αυστραλίας. Εντυπωσιακά πλάνα από drone δείχνουν 1.400 πρόβατα που έχουν βγει… βόλτα και έχουν κατακλύσει την πόλη των 206 ατόμων.

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον κτηνοτρόφο Ben Weir, δείχνει το γιγάντιο κοπάδι να καθοδηγείται από πέντε σκυλιά, ακολουθούμενο βέβαια στενά από τη σύντροφο του Weir, Leah, που ιππεύει.

2

Ο Weir περιέγραψε πώς αυτός και η Leah καθοδήγησαν ένα κοπάδι 1.400 προβάτων για 20 χιλιόμετρα, περνώντας από τη μικρή πόλη Bealiba κατά μήκος της διαδρομής τους.

Ανέφερε ότι τα σκυλιά-καθοδηγητές του κοπαδιού είναι αυστραλιανά kelpies, που ονομάζονται Topsy, Fessor, Poppie, Moss και Olive, ενώ συνολικά, η βόλτα τους διήρκεσε πέντε ώρες.

Καθώς περνούσαν από την πόλη Bealiba των 206 κατοίκων, όπου το κοπάδι του Weir ήταν μεγαλύτερο από τους ντόπιους κατοίκους σε αναλογία σχεδόν 7 προς 1, τα πρόβατα και οι βοσκοί τους έτυχαν θερμής υποδοχής.

«Όλοι οι ντόπιοι μας χάρισαν ένα χαμόγελο στον δρόμο, παρόλο που «θυσιαστήκαν» κάποια λίγα λουλούδια», ανέφερε χαρακτηριστικά.