Οι δάσκαλοι δεν τον πίστευαν, εγκατέλειψε το σχολείο και τελικά έγινε εκατομμυριούχος επενδύοντας σε Bitcoin (vid)

Newsroom
Οι δάσκαλοι δεν τον πίστευαν, εγκατέλειψε το σχολείο και τελικά έγινε εκατομμυριούχος επενδύοντας σε Bitcoin (vid)
Του έλεγαν ότι δεν θα καταφέρει τίποτα στη ζωή του όμως κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος στα 18 του.

Η ιστορία του Erik Finman θα έλεγε κανείς ότι είναι βγαλμένη από παραμύθι. Πρόκειται για τον μεγιστάνα του Bitcoin, ο οποίος κατάφερε μόλις στα 18 του να γίνει εκατομμυριούχος, παρά τον γεγονός ότι δεν τον πίστευε κανένας.

Ο 22χρονος πλέον Erik άρχισε να επενδύει σε κρυπτονομίσματα όταν ήταν μόλις 12 ετών. Ένιωθε ότι οι άνθρωποι γύρω του δεν μπορούσαν να καταλάβουν αυτό που προσπαθούσε να κάνει. Αρχικά αγόρασε 100 Bitcoins για 950 δολάρια και είδε την αξία τους να εκτοξεύεται στα ύψη. Μέχρι το 2017 η αξία ανά νόμισμα είχε φτάσει τα 27.000 δολάρια.

Μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισαν και την έλλειψη πίστης των ανθρώπων από το περιβάλλον του είχε πει: «Δεν μου άρεσε το σχολείο. Οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν αυτό που προσπαθούσα να κάνω και αυτό που ονειρευόμουν. Είχα έναν δάσκαλο που με παρότρυνε να τα παρατήσω και να πάω να δουλέψω στα McDonald's αφού θεωρούσε ότι δεν θα μπορούσα να καταφέρω τίποτα στη ζωή μου».

Και συνέχισε: «Εγκατέλειψα στο σχολείο και έβαλα ένα στοίχημα με τους γονείς μου: αν έβγαζα ένα εκατομμύριο δολάρια μέχρι τα 18 μου, δεν θα χρειαζόταν να επιστρέψω στο σχολείο ή να πάω στο κολέγιο».

Μέχρι τον Ιούνιο του 2020 ο Erik είχε φτάσει τα 341 Bitcoins που άξιζαν πάνω από 4,8 εκατομμύρια δολάρια. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, αποφάσισε να εγκαταλείψει την επένδυση στα Bitcoins και επένδυσε σε αεροσκάφη, τα οποία του απέφεραν αρκετά καλά κέρδη.

«Βαρέθηκα τα κρυπτονομίσματα, έχω βαρεθεί να είμαι ο άνθρωπος του Bitcoin. Με ενδιαφέρει να χτίσω κάτι πολύ μεγαλύτερο από το να αχολούμαι με αριθμούς κοιτώντας μια οθόνη. Εδώ και έξι χρόνια κάνω τέτοιες συναλλαγές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ξεκίνησα μια επιχείρηση από την κρεβατοκάμαρά μου. Επένδυσα κάποια χρήματα σε Bitcoin και αυτό εκτοξεύτηκε. Έτσι έχτισα την επιχείρησή μου. Προσέλαβα διευθυντές, ελεύθερους επαγγελματίες, προγραμματιστές, υπαλλήλους. Κανένας δεν ήξερε ότι ήμουν μόνο 15 ετών», πρόσθεσε.