Μέλος του πληρώματος: «Από ξεχασμένη θέρμανση σε όχημα η φωτιά στο Euroferry»

Newsroom
Μέλος του πληρώματος: «Από ξεχασμένη θέρμανση σε όχημα η φωτιά στο Euroferry»
Ο Ηλίας Οικονομόπουλος που είναι μέλος του πληρώματος του Euroferry έδωσε την δική του εκτίμηση για το αίτια της μεγάλης φωτιάς στο πλοίο.

Από ξεχασμένη θέρμανση σε όχημα που βρισκόταν στο γκαράζ προήλθε η φωτιά που ξέσπασε στο Euroferry Olympia με αποτέλεσμα την εκκένωσή του.

Αυτό τουλάχιστον είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Ηλίας Οικονομόπουλος που είναι μέλος του πληρώματος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε από την ξεχασμένη αυτή θέρμανση προκλήθηκε φωτιά και επειδή τα αυτοκίνητα είναι δίπλα το ένα στο άλλο, ακολούθησαν αλλεπάλληλες εκρήξεις, με αποτέλεσμα την γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Μάλιστα, φάνηκε σίγουρος οτι δεν υπάρχει κάποιος εγκλωβισμένος, καθώς ένας επιβάτης που είχε μιλήσει στο Mega νωρίτερα είχε εκφράσει την ανησυχία του για κάποιους που κοιμόντουσαν στο γκαράζ.

Η επιχείρηση διάσωσης

Στην Κέρκυρα έφτασε, πριν από λίγα λεπτά, ο τραυματίας επιβάτης του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia που τυλίχθηκε στις φλόγες, όταν έπλεε ανοιχτά της Ερείκουσας.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά φέρεται να τραυματίστηκε ελαφρά, «κατά την μεταφορά του από το φλεγόμενο πλοίο στις λέσβους», σύμφωνα με την περιφερειάρχη.

Στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή των επιβατών, καθώς τους αναμένει κλιμάκιο ιατρών, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο κορονοϊού και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων προκειμένου να φροντίσει για τις πρώτες ανάγκες και τη φιλοξενία τους στην Κέρκυρα.