Επιβάτης του Euroferry: «Φοβάμαι οτι δεν έχουν σωθεί όλοι, κοιμόντουσαν στο γκαράζ» (vid)

Newsroom
Επιβάτης του Euroferry: «Φοβάμαι οτι δεν έχουν σωθεί όλοι, κοιμόντουσαν στο γκαράζ» (vid)
Μαρτυρία επιβάτη του Euroferry που πήρε φωτιά ανοιχτά της Ερεικούσσας με αποτέλεσμα οι 237 επιβάτες να το εγκαταλείψουν.

Ένας από τους 237 επιβάτες του πλοίου Euroferry που πήρε φωτιά, με αποτέλεσμα ο καπετάνιος του να δώσει εντολή εκκένωσης, μίλησε στο Mega.

Αφού εξιστόρhσε πως έζησε την εντολή εκκένωσης, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του πως δεν έχουν καταφέρει να βγουν όλοι από τις λέμβους καθώς υπήρχε κόσμος που κοιμόταν στο γκαράζ.

«Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα. Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι γιατί ήταν κάποιοι που κοιμόντουσαν στο γκαράζ», ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Νάσος.

Βέβαια, την ίδια ώρα, όλες οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα έχουν μπει στις σωσίβιες λέμβους και είναι ασφαλείς.

«Έχουμε πολλές δυνάμεις του λιμενικού σώματος και της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας αλλά και εναέρια μέσα. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και οι καιρικές συνθήκες είναι καλές. Έχει αρχίσει η διαδικασία περισυλλογής τους από τα πλωτά μέσα», δήλωσε στο MEGA ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος.

Η Κέρκυρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους επιβάτες, δήλωσε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3. Επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα και με τη δική της πληροφόρηση όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Ο Δημήτρης Κοσκινάς, κάτοικος της Κέρκυρας, περιέγραψε στον ΣΚΑΙ πως ο μαύρος καπνός έχει σκεπάσει μια μεγάλη περιοχή της Αλβανίας και την Κέρκυρα, ωστόσο πλέον δεν φαίνονται φλόγες και βγάζει το συμπέρασμα ότι η φωτιά έχει σβήσει.

«Πριν ακούγαμε καθαρά και κάποιες εκρήξεις» είπε ο κ. Κοσκινάς.