Περίπου 278 άτομα έχουν διασωθεί από το Euroferry: Εν αναμονή της καταμέτρησης (vid)

Newsroom
Περίπου 278 άτομα έχουν διασωθεί από το Euroferry: Εν αναμονή της καταμέτρησης (vid)
Τουλάχιστον 278 επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν σε σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής

Σε παραπλέοντα πλοία και σκάφη έχουν επιβιβαστεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 278 επιβαίνοντες του οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympiα, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Στο πλοίο, στο οποίο μαίνεται η πυρκαγιά, επέβαιναν κατά δήλωση του πλοιάρχου, 288 επιβάτες 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά.

Θυμίζουμε οτι ένας επιβάτης που μίλησε στο Mega εξέφρασε την έντονη ανησυχία του οτι κάποιοι ενδεχομένως να μην προλάβαν να βγουν από το πλοίο, επειδή κοιμόντουσαν στο γκαράζ.

Αναμένεται η επίσημη καταμέτρηση από τα στελέχη του λιμενικού σώματος, όταν όλοι οι διασωθέντες επιβαίνοντες του πλοίου αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου έχει σημειωθεί το συμβάν, βρίσκονται ήδη σκάφη του λιμενικού σώματος της ιταλικής ακτοφυλακής και παραπλέοντα πλοία.