Διχάζει η μητέρα που ταΐζει σχεδόν ωμό κρέας την 6 μηνών κόρη της: «Είναι ασφαλές» λέει η ίδια (vid)

Newsroom
Διχάζει η μητέρα που ταΐζει σχεδόν ωμό κρέας την 6 μηνών κόρη της: «Είναι ασφαλές» λέει η ίδια (vid)
Μια μητέρα «ανέβασε» στο TikTok το μωρό της να τρώει μια μέτρια ψημένη μπριζόλα προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις.

Η 23χρονη Katie Harley, από τη Νότια Καρολίνα, η οποία συνηθίζει να «ανεβάζει» στο TikTok, οικογενειακές της στιγμές, έγινε viral, καθώς στο τελευταίο της βίντεο, απεικονίζεται η μόλις 6 μηνών κόρη της Eliza να τρώει μια μπριζόλα, η οποία μάλιστα ήταν μέτρια ψημένη.

Το συγκεκριμένο βίντεο όμως προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, καθώς έσπευσαν να της γράψουν, πως αυτό είναι επικίνδυνο για το μωράκι. Η ίδια η Katie φυσικά υπερασπίστηκε την ενέργειά της…

«Ούτε σε εκατομμύριο χρόνια δεν πίστευα ότι ένα βίντεο με την κόρη μου να τρώει, θα ήταν τόσο αμφιλεγόμενο», είπε η Katie στο Femail: «Αλλά είμαι ευγνώμων που ανοίγουμε μια συζήτηση για το πώς ταΐζουμε τα παιδιά μας και την επιστήμη πίσω από αυτό»

Η Katie, απαντώντας σε έναν χρήστη που σχολίασε την ανάρτησή της, ρωτώντας αν έχει ερευνήσει ότι είναι ασφαλές να ταΐζεις μια μπριζόλα τα βρέφη και μάλιστα σχεδόν ωμή, είπε ότι δίνει στην Eliza, φαγητό που νιώθει άνετα να φάει η ίδια.

«Ανέβασε» μάλιστα ένα δεύτερο βίντεο με την κόρη της να τρώει μια μπριζόλα- και το αίμα να στάζει στο ρουχαλάκι της-, με λεζάντα: «Οι άνθρωποι λατρεύουν να δίνουν συμβουλές σε γονείς που δεν τους ρώτησαν καν».

Της απάντησε κάποιος πως «ύστερα από έρευνα, διαπίστωσα ότι δεν κάνει να δίνεις σχεδόν ωμό κρέας ή μισοψημένο κρέας σε μωρά και νήπια. Το στομάχι τους δεν μπορεί ακόμα να διαχειριστεί τα πιθανά βακτήρια».

2

Ένας άλλος της έγραψε: «Είναι πολύ κόκκινο ακόμα και για μένα, δεν θα το φάω καν έτσι. Η μπριζόλα μπορεί να την πνίξει. Η ενήλικη ανιψιά μου πνίγηκε πριν από λίγο καιρό έτσι. Είναι τόσο τρομακτικό» ενώ ένας τρίτος πρόσθεσε: «Αυτό δεν είναι καν μαγειρεμένο».

Ο ιστότοπος του BabyCenter ισχυρίζεται ότι μπορεί να δοθεί κρέας στα παιδιά από την ηλικία των έξι μηνών, αλλά: «Μπορείτε να προτιμήσετε να ξεκινήσετε με μαλακά κρέατα, μαγειρεμένα πουλερικά, όπως το κοτόπουλο. Μπορείτε όμως να εισάγετε και κόκκινα κρέατα, όπως χοιρινό, βοδινό ή αρνί. Προσέχετε πάντα να μαγειρεύετε προσεκτικά οποιοδήποτε κρέας, μέχρι να τρέξουν οι χυμοί και να αφαιρέσετε τυχόν κόκαλα»!

Το Solidstarts.com προσφέρει επίσης συμβουλές σε γονείς που θέλουν να δώσουν στα παιδιά τους κρέας, συμβουλεύοντας ότι «πρέπει να προετοιμαστεί με τρόπο κατάλληλο για την ηλικία για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πνιγμού. Στα παιδιά ηλικίας έξι μηνών θα πρέπει να προσφέρεται μια μεγάλη λωρίδα που μπορούν να μασήσουν και μόλις φτάσουν το έτος μπορεί να κοπεί σε μικρότερα κομμάτια».