«Λουκέτο» σε άλλους τέσσερις συνδέσμους οπαδών στη Θεσσαλονίκη

Newsroom
«Λουκέτο» σε άλλους τέσσερις συνδέσμους οπαδών στη Θεσσαλονίκη
Σύνδεσμοι που λειτουργούσαν χωρίς άδεια σε Τούμπα-Τριανδρία και στους δήμους Θέρμης, Πυλαίας-Χορτιάτη και Θερμαϊκού.

Σε άλλους τέσσερις συνδέσμους οπαδών, σε ισάριθμες περιοχές, έβαλε σήμερα «λουκέτο» η ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για συνδέσμους οπαδών που λειτουργούσαν χωρίς άδεια σε Τούμπα-Τριανδρία και στους δήμους Θέρμης, Πυλαίας-Χορτιάτη και Θερμαϊκού.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Μετά από αποφάσεις των Αστυνομικών Τμημάτων Θερμαϊκού, Πυλαίας -Χορτιάτη, Τούμπας-Τριανδρίας και Θέρμης σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2022, σφραγίσθηκαν τέσσερα (4) γραφεία – εντευκτήρια Λεσχών φιλάθλων αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης που λειτουργούσαν χωρίς προβλεπόμενη- απαιτούμενη άδεια αρμόδιας Αρχής».

Συγκέντρωση ενάντια στη βία στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη

Την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας με διαδικτυακό κάλεσμα πραγματοποίησαν πολίτες της Θεσσαλονίκης, στις οκτώ το βράδυ, στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη στη Χαριλάου, για να διατρανώσουν την αντίθεση τους σε φαινόμενα βίας και - με αφορμή την τραγική απώλεια της ζωής του 19χρονου φοιτητή - και προς την οπαδική βία.

"Θέλουμε, ο θάνατος αυτού του παιδιού να μην ξεχαστεί και η ελληνική κοινωνία να μάθει κάτι από αυτό το τραγικό περιστατικό, να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να ληφθούν μέτρα, ώστε τέτοια φαινόμενα βίας να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά στο μέλλον" υπογράμμισαν οι παρευρισκόμενοι.

Ο πρόεδρος της Ένωσης γονέων της Ε' Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Στέλιος Τσούλιας ανέφερε ότι το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των γονέων της περιοχής σε κοντινό σχολικό συγκρότημα για να εκδοθεί ψήφισμα ενάντια στη βία και για να αναληφθούν πρωτοβουλίες ως "ανάχωμα" σε τέτοια φαινόμενα.

Οι συμμετέχοντες τόνισαν ότι προέρχονται από διαφορετικούς επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους και είναι φίλαθλοι διαφόρων ομάδων, αλλά διαδηλώνουν μαζί ενάντια στην οπαδική βία αλλά και σε όλες τις άλλες μορφές της βίας.