Η οργάνωση της Naomi Campbell ξόδεψε 1,6 εκατ. σε πολυτελή πάρτι με άφθονη σαμπάνια αλλά δώρισε μόνο 205.000 για φιλανθρωπίες

Newsroom
Η οργάνωση της Naomi Campbell ξόδεψε 1,6 εκατ. σε πολυτελή πάρτι με άφθονη σαμπάνια αλλά δώρισε μόνο 205.000 για φιλανθρωπίες
Τα στοιχεία αυτά έχουν εξοργίσει ορισμένους από τους δωρητές καθώς βλέπουν ότι τα χρήματα πήγαν για εξωφρενικά πολυτελείς εκδηλώσεις και «άλλα έξοδα» και όχι για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Την αποκάλυψη ότι η φιλανθρωπική οργάνωση μόδας της Naomi Campbell ξόδεψε 1,6 εκατομμύρια λίρες σε πολυτελές πάρτι στο Βρετανικό Μουσείο, ενώ δώρισε μόνο 205.000 απευθείας για καλό σκοπό, έκανε η DailyMail.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Fashion for Relief του 51χρονου σούπερ μόντελ έκανε μια πολυτελέστατη φιλανθρωπική εκδήλωση στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, η οποία προσέλκυσε stars όπως ο Πιρς Μπρόσναν και η Ναόμι Χάρις. Οι καλεσμένοι στην εκδήλωση, που έγινε για να συγκεντρωθούν χρήματα για τα μη προνομιούχα παιδιά απήλαυσαν κοκτέιλ τεκίλας Casamigos και άφθονη σαμπάνια.

Νέοι λογαριασμοί για το FFR, που βρίσκεται υπό έρευνα από την Επιτροπή Φιλανθρωπικών Οργανώσεων, δείχνουν ότι ο φιλανθρωπικός οργανισμός δώρισε ελάχιστα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η πολυτελέστατη εκδήλωση στο Βρετανικό Μουσείο έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2019, αλλά τώρα δημοσιοποιήθηκαν οι λογαριασμοί του της Fashion for Relief, μέσα από τους οποίους φαίνεται πως το δεξί χέρι της Naomi, Bianka Hellmich, πληρώθηκε 100.000 λίρες για τις υπηρεσίες της.

Τα στοιχεία αυτά έχουν εξοργίσει ορισμένους από τους δωρητές καθώς βλέπουν ότι τα χρήματα πήγαν για εξωφρενικά πολυτελείς εκδηλώσεις και «άλλα έξοδα» και όχι για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς για τους οποίες έγιναν σε τελικά ανάλυση οι εκδηλώσεις.

Αρκετοί μάλιστα έχουν ήδη διακόψει όλους τους δεσμούς με τη φιλανθρωπική οργάνωση της Naomi Campbell και κατέφυγαν στην Επιτροπή Φιλανθρωπικών Οργανώσεων.

Το περιβάλλον του σούπερ μοντέλου απάντησε ότι τα έξοδα του 1,6 εκατομμυρίων λιρών δεν επήλθαν μόνο στο πάρτι του Βρετανικού Μουσείου, αλλά από πολλές άλλες εκδηλώσεις που τελικά έπρεπε να ακυρωθούν λόγω Covid-19, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης εκδήλωσης στη Ντόχα, που είχε πλέον προγραμματιστεί για φέτος.

Τον Νοέμβριο, η Επιτροπή Φιλανθρωπίας ξεκίνησε μια νομοθετική έρευνα για το FFR, η οποία επικεντρώνεται στην οικονομική διαχείριση του οργανισμού, που έχει αποκτήσει παγκόσμιο προφίλ χάρη στη Naomi Campbell.

Οι λογαριασμοί του περασμένου έτους που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Φιλανθρωπικών Οργανώσεων για το 2018-2019 έδειξαν ότι η FFR είχε ξοδέψει περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια λίρες για την εκδήλωση των Καννών, αλλά έδωσε μόνο 5.000 λίρες για καλούς σκοπούς για την ίδια περίοδο.

Από τότε που εγγράφηκε το 2015, η φιλανθρωπική οργάνωση, ανέφερε συνολικό εισόδημα 4,7 εκατομμυρίων λιρών, με δαπάνες 4,5 εκατομμύρια λίρες και επιχορηγήσεις 494.000 λίρες. Η FFR λέει ότι έχει συγκεντρώσει «πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια (10,5 εκατομμύρια £)» από τότε που ξεκίνησε.

«Οποιαδήποτε πρόταση για παράνομη συμπεριφορά ή ανάρμοστη συμπεριφορά εκ μέρους των διαχειριστών είναι αναληθής και απορρίπτεται. Η FFR παραμένει εξαιρετικά περήφανη για όσα έχει πετύχει από τότε που ιδρύθηκε το 2005» αναφέρει η οργάνωση της Naomi Campbell σε ανακοίνωσή της.