Μετανιωμένος ο 23χρονος για την δολοφονική επίθεση στον Άλκη: «Θέλαμε να τους φοβίσουμε» (vid)

Newsroom
Μετανιωμένος ο 23χρονος για την δολοφονική επίθεση στον Άλκη: «Θέλαμε να τους φοβίσουμε» (vid)
Η αλλαγή στάσης του 23χρονου για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη, επιβεβαιώθηκε χθες στον ανακριτή όπου εμφανίστηκε μετανιωμένος και συνεργάσιμος.

Εν αναμονή της απολογίας των 8 που συνελήφθησαν την Κυριακή για την δολοφονία του Άλκη, αλλά και των άλλων 2 που αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ, χθες απολογήθηκε στον ανακριτή ο νεαρός που έπεσε πρώτος στα χέρια της αστυνομίας.

Ο 23χρονος αρχικά κρατούσε σκληρή στάση, λέγοντας πως δεν γνωρίζει κάτι για το περιστατικό και πως δεν μπορούσε να καταλάβει το λόγο που είχε προσαχθεί. Ωστόσο όταν είδε τα αδιάψευστα στοιχεία που είχαν οι αρχές για το άτομό του, αποφάσισε να αλλάξει στάση.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε και χθες το μεσημέρι, όταν και απολογήθηκε στην 7η ανακρίτρια για το περιστατικό της δολοφονίας του 19χρονου.

Μετανιωμένος

Ο νεαρός με καταγωγή από την Αλβανία, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αναγνώρισε πως συμμετείχε στην ομάδα που ξεκίνησε από τον κεντρικό σύνδεσμο του ΠΑΟΚ για να επιτεθεί σε οπαδούς του Άρη.

Τόνισε πως αν και βρισκόταν στο σημείο, οδηγώντας ένα από τα αυτοκίνητα, δεν είχε ενεργό ρόλο στην επίθεση, είτε μένοντας στην θέση του οδηγού, είτε κατεβαίνοντας για λίγο και μπαίνοντας ξανά μέσα (σ.σ. υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες για το τί ακριβώς είπε για αυτό το κομμάτι).

«Θέλαμε μόνο να τους εκφοβίσουμε» φέρεται να απολογήθηκε, τονίζοντας ότι δεν κατάλαβε τι συνέβη κι ότι έμαθε αργότερα στις ειδήσεις για τον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου. Ο ίδιος φέρεται δε, να κατονόμασε τους υπόλοιπους δέκα δράστες που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση, λέγοντας πως έχει μετανιώσει για ότι έγινε.

Με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελέως γνωμοδοτήσεων κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.