Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη διέφυγε στην Αλβανία ο 20χρονος βασικός ύποπτος (vid)

Newsroom
Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη διέφυγε στην Αλβανία ο 20χρονος βασικός ύποπτος (vid)
Ο 20χρονος, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη, στις 2 Φεβρουαρίου, με αυτοκίνητο έφτασε στον συνοριακό σταθμό στην Κρυσταλλοπηγή και πέρασε στην Αλβανία.

Το «πώς» και το «πότε» της διαφυγής του στην Αλβανία, αποκαλύπτει το Mega, του 20χρονου βασικού υπόπτου για τη δολοφονία του Άλκη και φίλου του 23χρονου συμπατριώτη του που βρίσκεται κρατούμενος στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν 20χρονο, με καταγωγή από την Αλβανία και μέλος του συνδέσμου της Θύρας 4 του ΠΑΟΚ, σεσημασμένου χούλιγκαν που και αυτός έχει ταυτοποιηθεί για την επίθεση του 2019 σε φίλους του Άρη, στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του.

Σύμφωνα με τον Μαρίνο Αλειφέρη, ο 20χρονος, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη, στις 2 Φεβρουαρίου, με αυτοκίνητο έφτασε στον συνοριακό σταθμό στην Κρυσταλλοπηγή και πέρασε στην Αλβανία, κατόπιν ελέγχου του διαβατηρίου τόσο από τις Ελληνικές, όσο και από τις Αλβανικές Αρχές.

«Δεν έχει συλληφθεί κανείς. Μόνο ένας, που το αρνείται κιόλας. Είναι ανησυχητικό γιατί η Θεσσαλονίκη δεν είναι ούτε Νέα Υόρκη ούτε Λονδίνο. Δεν θέλω να σκεφτώ ότι δεν γίνεται σωστή δουλειά όσον αφορά την προανάκριση και όσα πρέπει να κάνει η αστυνομία», δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή χαρτογράφησαν τη δράση οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ και άνοιξαν τον κύκλο των ερευνών. Πρόκειται για άτομα που λειτουργούσαν στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που ζήτησε να ερευνηθεί και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει την εμπλοκή του 20χρονου στην επίθεση του 2019, ωστόσο κρατά τα χαρτιά της κλειστά και δεν ξεκαθαρίζει αν έχει σχέση με τη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη. Για την ώρα, πάντως δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία προκειμένου να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο ύποπτο.