Οι ποινές που προβλέπονται για τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον Άλκη

Newsroom
Οι ποινές που προβλέπονται για τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον Άλκη
Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέλυσε τις ποινές που προβλέπονται για όσους συλληφθούν για την δολοφονική επίθεση στον Άλκη και στην παρέα του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής από την Θεσσαλονίκη, οι κλοίος γύρω από τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του Άλκη και της παρέας του έχει στενέψει.

Οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει αρκετούς από τους δράστες, έχουν βρει τα όπλα του εγκλήματος, ενώ έχουν καταλήξει και στην διαδρομή που ακολούθησαν πριν και μετά το... χτύπημά τους που στοίχησε την ζωή του 19χρονου φοιτητή.

Όταν συλληφθούν, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριές ποινές, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, το πρωί του Σαββάτου στο Mega.

Ο γνωστός δικηγόρος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο Mega» και ρωτήθηκε για τις ποινές που προβλέπονται για τους δράστες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όσοι συμμετείχαν στην επίθεση θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες: Αυτούς που θα πάνε για δολοφονία από πρόθεση και για αυτούς που θα πάνε για συναυτουργία.

«Αν είναι 2-3 αυτοί που επέφεραν τον θάνατο με πρόθεση, αυτοί θα τιμωρηθούν με ισόβια αρχική ποινή. Όσοι άλλοι είναι για συνέργεια είναι μέχρι 15 χρόνια», είπε.

Διαχρονικά φαινόμενα

«Η εγκληματική οργάνωση με νομική έννοια είναι αυστηρός όρος. Πρόκειται για μία οργάνωση ανθρώπων με ιεραρχική δομή κι έχει σκοπό να διαπράττει κακουργήματα, ληστείες, κλοπές, ξυλοδαρμούς και απόπειρες ανθρωποκτονίας. Εάν είναι εγκληματική οργάνωση με κατανεμημένους ρόλους για να διαπράττουν αδικήματα, θα το αναδείξει η έρευνα της αστυνομίας», είπε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Ο σύνδεσμος φιλάθλων είναι ένας θεσμό που ήθελε αρχικά να προάγει το αθλητικό πνεύμα. Θα σας έλεγε ότι υπάρχουν πολλά καλά παιδιά στις οργανώσεις αυτές, αλλά έχουν εισχωρήσει άνθρωποι με εγκληματικές ροπές που επηρεάζουν τα νεότερα παιδιά και βλέπουμε συχνά εγκληματικές συμπεριφορές, που παραβιάζουν σοβαρά άρθρα του ποινικού κώδικα σε βαθμό κακουργήματος», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρακόπουλο, η Πολιτεία και η δικαιοσύνη πρέπει να δράσουν και έχουν τη δυνατότητα θεσμικά να τους απομακρύνουν και να τους κλείσουν στη φυλακή, εφόσον αποδειχτεί η ενοχή τους.

«Τα φαινόμενα αυτά δεν είναι σημερινά, είναι χθεσινά και διαχρονικά. Αυτή η βία δεν είναι κάτι που δημιουργείται ξαφνικά, καλλιεργείται και μεταξύ των φιλάθλων. Οι διοικήσεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα μόνες τους, όσο ισχυρές κι αν είναι».