Δολοφονία του Άλκη: «Καρτέρι στην μπυραρία με τους οπαδούς του Άρη», το κόλπο με τα κινητά και γιατί επιτέθηκαν εκεί (vid)

Newsroom
Δολοφονία του Άλκη: «Καρτέρι στην μπυραρία με τους οπαδούς του Άρη», το κόλπο με τα κινητά και γιατί επιτέθηκαν εκεί (vid)
Στην μπυραρία, στο κόλπο με τα κινητά και στον λόγο που διάλεξαν αυτό το σημείο για την επίθεση, αναφέρθηκε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Νέα στοιχεία για την δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Άλκη Καμπανού, αποκάλυψε στην εκπομπή του Mega «Live News», ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Όπως ανέφερε, οι έρευνες κινούνται γύρω από τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων για τα άτομα που επέβαιναν στα τρία αυτοκίνητα. Υπάρχουν ενδείξεις πως συμμετείχαν 12-13 άτομα στην επίθεση.

Η μπυραρία που συχνάζουν οπαδοί του Άρη

«Οι Αρχές εκτιμούν πως οι δράστες παρακολουθούσαν μια μπυραρία που σύχναζαν οπαδοί του Άρη και θεώρησαν ότι η παρέα του Άλκη βγήκε από εκεί. Έκαναν την επίθεση, τον μαχαίρωσαν και μετά βλέπουμε τα άτομα από την συγκεκριμένη μπυραρία να βγαίνουν και να προσπαθώντας ποτήρια με νερό, σκαμπό οτιδήποτε, να σταματήσουν αυτό που γινόταν...», ανέφερε αρχικά ο δημοσιογράφος.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας, μόλις μπήκαν στα αυτοκίνητα οι δράστες, το ένα έφυγε ευθεία και τα άλλα δυο μπήκαν ανάποδα στον μονόδρομο.

«Διακρίνονται άνθρωποι να πετάνε αντικείμενα και ένας σκαμπό. Είναι κάποιοι άνθρωποι στον δρόμο. Αρχικά θεωρήσαμε ότι είναι περίοικοι οι οποίοι έχουν ακούσει την φασαρία και έχουν κατέβει. Η αλήθεια είναι ότι, δίπλα εκεί που φαίνονται οι άνθρωποι υπάρχει μια καφετέρια στην οποία συχνάζουν φίλαθλοι του Άρη. Ήταν πέντε τα παιδιά, δεν ήταν τρία η παρέα του Άλκη. Από τους πέντε οι δύο έφυγαν επειδή κατάλαβαν πως κάτι πολύ άσχημο αρχίζει να εξελίσσεται, πήγαν στην καφετέρια και ειδοποίησαν. Βγήκαν οι άνθρωποι που ήταν μέσα και έσπευσαν στο σημείο. Μέχρι να φτάσουν είχε γίνει το κακό», ανέφερε ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Στην συνέχεια ο Βασίλης Λαμπρόπουλος τόνισε: «Οι άνθρωποι βγήκαν για να προλάβουν να αποτρέψουν την συγκεκριμένη επίθεση, μήπως σταματήσει το κακό που είχε γίνει, και είναι δείγμα ίσως και της προεργασίας. Ίσως παρακολουθούσαν αυτή την καφετέρια , την μπυραρία που σύχναζαν οι οπαδοί του Άρη, είδαν κάποιους που θεώρησαν πως μπορούν να βγουν από εκεί και τους χτύπησαν στοχευμένα. Ήταν πολύ πιο οργανωμένο...».

Γιατί επιτέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο

Οι δράστες διάλεξαν το σημείο ώστε να είναι κοντά στη μπυραρία αλλά όχι τόσο κοντά ώστε να προλάβουν να φύγουν όταν τους καταλάβουν. «Κανονικότατο καρτέρι θανάτου», συμπλήρωσε ο Νίκος Ευαγγελάτος.

«Οι δράστες είχαν αφήσει τα κινητά τους στο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, όλοι, ώστε να μην εντοπιστούν ή να μην παραπέσουν κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Για να μην υπάρξει κάποιο τέτοιο απρόοπτο. Είναι ένα στοχευμένο καρτέρι, δεν είναι ένα απολύτως τυφλό καρτέρι σε κάποια γειτονιά. Είναι σε σημείο που ήξεραν πως θα βρουν άνθρωπο που σχετίζεται με την αντίπαλη ομάδα», ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Λαμπρόπουλος, στόχος είναι η δημιουργία ενός μητρώου μελών συνδέσμων ώστε να έχει πρόσβαση η ΕΛ.ΑΣ και ταυτόχρονα σε συνεννόηση με τους παράγοντες στην ΠΑΕ να δημιουργηθεί ένα μητρώο φανατικών οπαδών, ώστε να υπάρξουν και οι προβλεπόμενες ποινές για αυτούς.