Εκτός σχολείου ο καθηγητής που πρόσβαλλε μαθητή επειδή φορούσε φούστα: «Ντροπή της κοινωνίας είσαι εσύ» είπε ο Αρναούτογλου (vid)

Newsroom
Εκτός σχολείου ο καθηγητής που πρόσβαλλε μαθητή επειδή φορούσε φούστα: «Ντροπή της κοινωνίας είσαι εσύ» είπε ο Αρναούτογλου (vid)
Η διεύθυνση του σχολείου απομάκρυνε τον καθηγητή που αποκάλεσε τον μαθητή «ντροπή της κοινωνίας» στο μουσικό γυμνάσιο στο Ίλιον.

Εκτός σχολείου και των όποιων αρμοδιοτήτων του σε αυτό, τέθηκε ο καθηγητής που πρόσβαλε και αποκάλεσε «ντροπή της κοινωνίας» μαθητή, στο Μουσικό Γυμνάσιο του Ίλιον γιατί φορούσε φούστα, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Άννα Χρονοπούλου, ο καθηγητής τέθηκε εκτός σχολείου με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του Γυμνασίου στο Ίλιον και σημείωσε πως «κινήθηκε η διαδικασία με πρωτοβουλία της διεύθυνσης. Δεν χρειάστηκε να μπούμε εμείς- ως Σύλλογος- καν στην διαδικασία».

Συνέχισε την αναφορά της, λέγοντας: «Πράγματι υπήρξε μια διαμαρτυρία των μαθητών στο σχολείο. Τα πράγματα δεν είναι όπως έχουν παρουσιαστεί στα μέσα ενημέρωσης» και τόνισε πως ο Σύλλογος Γονέων «δεν επιθυμεί να αναλύσει το περιστατικό».

Συνέχισε λέγοντας ότι «οφείλουμε να καταδικάζουμε οποιαδήποτε συμπεριφορά, ρατσιστική και παρενοχλητική και πρωτίστως θα την χαρακτηρίσουμε αντιπαιδαγωγική».

Σημείωσε πως αν στα σχολεία υπήρχαν μόνιμοι ψυχολόγοι τότε τέτοια προβλήματα δεν θα παρατηρούνταν, ενώ τέλος επανέλαβε πως ο Σύλλογος κατακρίνει τέτοιες συμπεριφορές, τονίζοντας πως είναι στο πλευρό των παιδιών.

Θέση για το περιστατικό πήρε στη ραδιοφωνική του εκπομπή ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, λέγοντας: «Ρε εσύ που είσαι καθηγητής, πραγματικά πιστεύεις ότι η διαχείριση ενός παιδιού που αποφασίζει σε αυτή την ηλικία να βάλει φούστα -και είναι δικαίωμά του να φορέσει ότι θέλει το 2022- είναι αυτή;

Να δεχθώ ότι θα μπορούσαμε να κάτσουμε κάτω να το συζητήσουμε ή κάτι να μη σου αρέσει γιατί σε καταλαβαίνω πόσο χρονών είσαι, πόσα πράγματα μπορεί να έχουν γίνει μέσα στο μυαλό σου. Αυτή ήταν φράση; Ακόμη κι αν είχες μια απορία, να πάρεις αυτό το παιδί να μιλήσετε, να πείτε δυο κουβέντες. Και στο τέλος, τι σε αφορά εσένα;» ανέφερε σε έντονο τόνο ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

«Πείραξε κανέναν αυτό το παιδί; Χτύπησε ή χλεύασε κανέναν για να επέμβεις; Ντροπή της κοινωνίας είσαι εσύ απ’ ότι φαίνεται, που δεν σέβεσαι την επιθυμία ενός ανθρώπου να φορέσει ό,τι θέλει. Αν κάτσουμε και μιλήσουμε για τους καθηγητές μας, για πόσους από αυτούς έχετε να πείτε καλό λόγο και θέλετε να τους ξαναδείτε; Για έναν στους δέκα θα χαιρόμουν.

Θεωρώ ότι η επιτυχία ενός εκπαιδευτικού είναι όταν τον βλέπουν τα παιδιά συνταξιούχο να χαίρονται να τον χαιρετούν και όχι να λένε τον μ@@@@@ που είχα. Ξεκολλήστε από την εμφάνιση, από τι θέλει να φορέσει και μείνετε στην ουσία».

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί έρευνα από το υπουργείο Παιδείας με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα, Αλέξανδρου Κόπτση.