Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη - Κούγιας: «Ο διαχωρισμός της δικογραφίας ευνοεί τον 23χρονο κατηγορούμενο» (vid)

Newsroom
Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη - Κούγιας: «Ο διαχωρισμός της δικογραφίας ευνοεί τον 23χρονο κατηγορούμενο» (vid)
Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη και σημείωσε ότι «ο διαχωρισμός της δικογραφίας είναι μια πολύ ευνοϊκή λύση για τον δράστη».

«Δυστυχώς, με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας δεν έχουμε δικαίωμα να έχουμε πρόσβαση στη δικογραφία. Ούτε εγώ ούτε η οικογένεια γνωρίζουμε κάτι παραπάνω για την σύλληψη του 23χρονου ή για την τιμωρία του για όσα βρέθηκαν στον σύνδεσμο φιλάθλων», ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη

Υπενθυμίζεται ότι σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες κατά του 23χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση, με οπαδικά κίνητρα. Η μία για την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη και η δεύτερη για τα ευρήματα στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου έγινε έφοδος από τις Αρχές.

Όπως είπε ο Aλέξης Κούγιας και συνήγορος της οικογένειας του άτυχου 19χρονου: «Μου κάνει εντύπωση ότι χωρίστηκε η δικογραφία όσον αφορά τα όπλα. Έχω πολλούς προβληματισμούς για αυτό. Δεν επρόκειτο να παραγραφεί η υπόθεση. Θα μιλήσω για αυτό τη Δευτέρα, αφού πάρω τη δικογραφία. Έχω μια σκέψη που έχει να κάνει με αυτούς τους συνδέσμους οπαδών, που είναι εγκληματικές οργανώσεις.

Ο διαχωρισμός της δικογραφίας είναι μια πολύ ευνοϊκή λύση για τον δράστη. Σε αυτόν τον χώρο βρέθηκαν πάρα πολλά όπλα, που δεν ανήκουν σε έναν. Αυτή είναι μια αφετηρία της σκέψης μου. Θα μιλήσουμε περισσότερο και υπεύθυνα όταν έχουμε περισσότερα στοιχεία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε με σκεπτικισμό και στον δικηγόρο που ανέλαβε την υπεράσπιση του 23χρονου, λέγοντας πως: «είναι πολύ καλός δικηγόρος, γιός πρώην Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, ευγενικός συνάδελφος και με ήθος. Έκανα μια έρευνα και είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει υπόθεση του 23χρονου. Εγώ επιλέγω τις υποθέσεις που αναλαμβάνω. Όταν έχεις να κάνεις με ένα τόσο απεχθές πρόβλημα, δημιουργούνται κάποιες σκέψεις. Δεν έχει ανάγκη ο συνάδελφος να αναλάβει μια τέτοια υπόθεση. Είναι αντιπαθές έγκλημα, που σίγουρα δημιουργεί διάφορες σκέψεις. Ο καθένας έχει δικαίωμα να προσλαμβάνει όποιον δικηγόρο θέλει. Εγώ έκανα μια σκέψη, γιατί ξέρω τον συγκεκριμένο δικηγόρο. Θα μιλήσω με τον συνάδελφο μου, θα του ευχηθώ καλό κουράγιο», κατέληξε ο Αλέξης Κούγιας.