Το Facebook βάζει... φρένο στα screenshot των συνομιλιών

Newsroom
Το Facebook βάζει... φρένο στα screenshot των συνομιλιών
Έρχεται και ο «χρονοδιακόπτης» που θα εξαφανίζει τα μηνύματά μας από 5 δευτερόλεπτα ως 24 ώρες.

Πολλοί συνηθίζουμε να κάνουμε screen shot τις συνομιλίες στο messenger του Facebook και να τις στέλνουμε για να αποδείξουμε πως το είχαμε γράψει και έχουμε δίκιο, όταν υπάρχει κάποια διαφωνία ή γιατί βαριόμαστε να μεταφέρουμε τι μας είπε ο άλλος, οπότε στέλνουμε τη συνομιλία για μεγαλύτερη ευκολία.

Λοιπόν… ξεχάστε το. Ο Mark Zuckerberg, ο ιδρυτής του Facebook και Διευθύνων Σύμβουλος της Meta ανακοίνωσε ότι μια ενημέρωση στο Messenger, θα ειδοποιεί πλέον τους χρήστες εάν κάποιος τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης ενός από τα μηνύματά τους που θα εξαφανίζονται από το Vanish Mode.

Σε ανάρτηση στο Facebook, εξήγησε: «Νέα ενημέρωση για κρυπτογραφημένες συνομιλίες, ώστε να λαμβάνετε μια ειδοποίηση εάν κάποιος τραβήξει στιγμιότυπο οθόνης ένα μήνυμα που εξαφανίζεται (Vanish Mode). Προσθέτουμε επίσης GIF, αυτοκόλλητα και αντιδράσεις σε κρυπτογραφημένες συνομιλίες».

Ο Ζούκερμπεργκ έδειξε πώς θα φαίνεται η νέα συνομιλία, «μοιράζοντας» μια συνομιλία μεταξύ του ίδιου και της συζύγου του Pricilla Chan.

1

2

Τι είναι το Vanish Mode; Θα επιτρέπει στους χρήστες να ορίσουν ένα χρονόμετρο για το πόσο σύντομα θέλουν να εξαφανιστεί το μήνυμά τους: «Έχουμε επίσης ενημερώσει τη λειτουργία μηνυμάτων που λήγει στις κρυπτογραφημένες συνομιλίες μας. Οι άνθρωποι που δεν θέλουν ή δεν χρειάζονται πάντα τα μηνύματά τους να μένουν, ο χρονοδιακόπτης επιτρέπει σε κάποιον να αποφασίσει πότε λήγουν τα μηνύματά του στη συνομιλία.

Ενημερώσαμε αυτήν τη ρύθμιση για να παρέχουμε περισσότερες επιλογές στα άτομα στη συνομιλία ώστε να επιλέγουν το χρόνο πριν εξαφανιστούν όλα τα νέα μηνύματα, από 5 δευτερόλεπτα έως και 24 ώρες».

Αντίπαλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Snapchat, επιτρέπουν ήδη στους χρήστες να ρυθμίσουν τα μηνύματά τους να… αυτοκαταστρέφονται μετά από λίγες ώρες.

Βέβαια, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει προκαλέσει θετικό αντίκτυπο, καθώς πολλοί ρωτούν, «ποιος ο λόγος για να κάνω κάτι τέτοιο;».