Πήγε και έκλεψε το φιλανθρωπικό ίδρυμα που τον βοήθησε, όταν ήταν άστεγος και πέθαινε από τo κρύο

Newsroom
Πήγε και έκλεψε το φιλανθρωπικό ίδρυμα που τον βοήθησε, όταν ήταν άστεγος και πέθαινε από τo κρύο
Όταν τον συνέλαβαν έπαιξε ένα «κακό θέατρο», κατηγόρησε τη γραμματέα που τα αναπλήρωσε από την τσέπη της, αλλά είχε… κοπεί και άφησε το dna του στον χώρο.

Θα έχετε δει το βίντεο τελευταία που κυκλοφορεί, με έναν άστεγο να σηκώνεται και να κλέβει τον άνθρωπο που εκείνη τη στιγμή του άφηνε λίγα χρήματα για να μπορέσει να φάει κάτι. Κι όμως, υπάρχουν και χειρότερα… Ένας άντρας στην Αγγλία, λήστεψε το φιλανθρωπικό ίδρυμα που τον βοήθησε όταν αυτός ήταν άστεγος και κόντευε να πεθάνει από το κρύο. Αυτό ήταν το «ευχαριστώ» με λίγα λόγια.

Ο Stephen McAleese λοιπόν έμεινε οκτώ μήνες πίσω από τα κάγκελα, αφού έκλεψε 3.000 λίρες από το Tidal, μια μικρή κοινοτική οργάνωση στο Toomebridge που παρέχει υπηρεσίες και φροντίζει όσους έχουν ανάγκη. Τους παρέχει βοήθεια με ιατρικά ραντεβού, διαμονή ακόμη και με εύρεση εργασίας.

2

Ο 31χρονος μάλιστα έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την γραμματέα της φιλανθρωπικής οργάνωσης ότι του έκλεψε χρήματα, ωστόσο, ο περιφερειακός δικαστής Nigel Broderick χαρακτήρισε τον ισχυρισμό ως «εξωφρενικό». Αυτό που ήρθε στην επιφάνεια μάλιστα ήταν πως η γραμματέας τον πήρε από ένα παγκάκι στο πάρκο, ένα παγωμένο βράδυ του Φεβρουαρίου και τον βοήθησε. Μοιάζει πραγματικά απίστευτο…

Ο Stephen McAleese γνωρίζοντας που υπήρχαν μετρητά στο ίδρυμα από τις δωρεές, έκανε διάρρηξη και έκλεψε περίπου 3.000 λίρες, τα οποία η γραμματέας ήταν υποχρεωμένη να αναπληρώσει… από τη τσέπη της. Τα λεφτά που άρπαξε πιστεύουν πως τα ξόδεψε για κρακ και κοκαΐνη.

2

Βέβαια, την ώρα της διάρρηξης, ο Stephen McAleese στην προσπάθειά του προφανώς να ανοίξει το ντουλάπι με τα χρήματα, κόπηκε, έσταξε αίμα και άφησε το dna του στον χώρο.

Όταν η αστυνομία τον συνέλαβε, συνέχισε το κακό θέατρο και τους είπε, «σας μοιάζω με άνθρωπο που έχει 3.000;». Φώναζε ότι είναι αθώος, μέχρι τη μέρα της δίκης, μέσα από τη διαδικασία διαφάνηκε ξεκάθαρα ότι αυτός ήταν ο ληστής και αναγκάστηκε να ομολογήσει!