Κεραμέως σε Τσίπρα για Προγεννητική Αγωγή: «Σήμερα καταγγέλλετε, επί διακυβέρνησής σας χρηματοδοτούσατε με 100.000 ευρώ»

Newsroom
Κεραμέως σε Τσίπρα για Προγεννητική Αγωγή: «Σήμερα καταγγέλλετε, επί διακυβέρνησής σας χρηματοδοτούσατε με 100.000 ευρώ»
Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα για το ποστάρισμά του με αφορμή την απόσυρση του προγράμματος «προγεννητικής αγωγής».

Στον Αλέξη Τσίπρα για την ανάρτησή του απάντησε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την απόσυρση του προγράμματος «προγεννητικής αγωγής» για μαθητές Γυμνασίου, από Διοικητικό Συμβούλιο της ΙΕΠ.

Η Νίκη Κεραμέως απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε: «Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μετά από παρέμβασή μου, επανεξέτασε και ανακάλεσε την έγκριση που είχε δώσει για το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής», προσθέτοντας πως αποτελούσε «μία από τις περίπου 1.000 εγκρίσεις που δίνονται κάθε χρόνο από το ΙΕΠ για δράσεις εκτός του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος.

Αντιθέτως, εντός του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος, η Κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που ενέταξε ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Δεν νομιμοποιείται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για σκοταδισμό, πολύ περισσότερο που, όχι μόνο ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά εξακολουθεί να αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό. Και που βεβαίως δεν τόλμησε να εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε οριζόντια βάση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (αρκέστηκε σε μια απλή θεματική εβδομάδα…)».

Στη συνέχεια η Νίκη Κεραμέως, ανέφερε «η συγκεκριμένη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία έχει μακρά ιστορία με το Ελληνικό Δημόσιο. Και θα την διερευνήσουμε. Αυτό όμως που πρέπει επίσης να διερευνηθεί είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ…».

Στην ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

«'Αλλο ένα σκοταδιστικό, αντιεπιστημονικό, προσβλητικό για τα δικαιώματα των γυναικών πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποσύρεται άρον άρον χάρη στην αντίδραση κοινωνίας των πολιτών & μέσων κοινωνικής δικτύωσης», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter σχετικά με την απόσυρση της «προγεννητικής αγωγής» για μαθητές Γυμνασίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει πως «το φως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πιο δυνατό από το σκοτάδι».


Στην ανακοίνωσή του ο ΙΕΠ ανέφερε για την απόσυρση του προγράμματος:

«Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γιάννης Αντωνίου ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής».

Στα βίντεο προβάλλεται και υποστηρίζεται η αντιεπιστημονική θεωρία, ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την πνευματική τροφή ή ότι όλες οι ασθένειες του παιδιού ακόμα κι αν εκδηλώνονται δεκαετίες μετά, έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη.

Οι αντιλήψεις που εκφράζονται στο βίντεο όχι μόνο είναι αντιεπιστημονικές, αλλά και βαθύτατα αναχρονιστικές και προβληματικές, ενώ απορία προκαλεί το ερώτημα πού ακριβώς θα συνείσφεραν όλες αυτές οι πληροφορίες σε παιδιά 14 και 15 ετών.