Θεσσαλονίκη: Ακροδεξιοί ξυλοκόπησαν ανήλικο πρόσφυγα μετά το σχόλασμα (vid)

Newsroom
Θεσσαλονίκη: Ακροδεξιοί ξυλοκόπησαν ανήλικο πρόσφυγα μετά το σχόλασμα (vid)
Φασιστική επίθεση στον Εύοσμο με θύμα ένα προσφυγόπουλο.

Νέα φασιστική επίθεση στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, με θύμα αυτήν τη φορά ένα προσφυγόπουλο που ξυλοκοπήθηκε άγρια, ενώ περίμενε το λεωφορείο για να επιστρέψει στη δομή που διαμένει.

Όπως καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητές, οι ακροδεξιοί που δρουν σε ομάδες των 15 ατόμων πλησίασαν έναν μαθητή που μόλις είχε σχολάσει και περίμενε το λεωφορείο για να επιστρέψει στη δομή Διαβατών όπου διαμένει, λίγα μέτρα μακριά από το σχολείο του.

Με μπουνιές, κλωτσιές αλλά και σιδερογροθιές χτύπησαν ανηλεώς τον 15χρονο σπάζοντας ακόμα και τα γυαλιά του, ενώ ο ανήλικος πήγε στο νοσοκομείο καθώς είχε χτυπήματα σε όλο του το σώμα.

O εκφοβισμός όμως δεν σταμάτησε εκεί. Όταν επιχείρησε να ξαναπάει το παιδί σχολείο οι νταήδες ξαναβρέθηκαν στον δρόμο του. Μάλιστα ο 15χρονος με κουρδική υπηκοότητα έστειλε μήνυμα στη συντονίστρια της δομής. «Γειά σας κυρία, ήθελα να σας πω κάτι. Και πάλι αυτά τα αγόρια ήρθαν μπροστά από το σχολείο μας. Ήθελαν να με πολεμήσουν ξανά».

Η συντονίστρια με τη σειρά της του απαντά ότι θα προσπαθήσουν να βρουν μια λύση, με τον 15χρονο να της λέει. «Ξέρω ότι θέλεις κυρία. Αλλά δεν σταματούν. Και εγώ μπορώ να πολεμήσω. Αλλά δε θέλω να κάνω κάτι τέτοιο».