Άγγλος γλίτωσε από απάτη στο WhatsApp κάνοντας μια απλή ερώτηση

Newsroom
Άγγλος γλίτωσε από απάτη στο WhatsApp κάνοντας μια απλή ερώτηση
Γλίτωσε τις 900 λίρες που του ζήτησε ο απατεώνας.

Μια απλή αλλά έξυπνη ερώτηση γλίτωσε έναν Άγγλο από εξαπάτηση μέσω WhatsApp. Ο Michael Griffiths παραλίγο να δώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, όταν ένας απατεώνας του έστειλε μήνυμα στο WhatsApp παριστάνοντας την κόρη του Sophie.

Του ζήτησε μετρητά, όμως κατά την διάρκεια της συνομιλίας ο Michael του έκανε μια ερώτηση, την οποία και ο απατεώνας δεν γνώριζε, με αποτέλεσμα να σταματήσει να του στέλνει του μηνύματα και να εξαφανιστεί. Ο Michael αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τον διάλογό τους προκειμένου να προστατεύσει άλλα υποψήφια θύματα.

Ο απατεώνας έστειλε μήνυμα στον Michael υποδυόμενος την κόρη του Sophie, γράφοντάς του αρχικά ότι είχε χάσει το τηλέφωνό της και πως τον έπαιρνε από έναν παλιό αριθμό. Η συνομιλία τους στη συνέχεια κινήθηκε γύρω από τα χρήματα.

«Θέλω να σου ζητήσω μια χάρη. Προσπαθώ να αποκτήσω πρόσβαση στην τραπεζική μου εφαρμογή στο παλιό μου τηλέφωνο, αλλά δεν μπορώ και αγχώνομαι διότι έχω να πληρώσω έναν λογαριασμό», έγραψε ο απατεώνας.

Μηνύματα απάτη

Ο Michael ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες και τότε ο άγνωστος του είπε ότι χρειάζεται άμεσα 900 λίρες. Παρά την βιασύνη του, ο Michael τον ρώτησε αν η μητέρα της Sophie είχε ενημερωθεί για να εντοπίσει το χαμένο της τηλέφωνο.

Ο απατεώνας του είπε ότι η «μπαταρία είναι νεκρή» και ότι «το τηλέφωνο είναι πολύ παλιό και δεν μπορεί να εντοπιστεί». Ο Michael του είπε ότι μπορεί να μεταφέρει μόνο 400 λίρες, λόγω του ορίου που του έχει θέσει η τράπεζά του. Καθώς οι υποψίες του άρχισαν να γίνονται πιο έντονες, ενημέρωσε τον άνθρωπο που συνομιλούσε ότι δεν έχει τόσα χρήματα στην τράπεζα και ζήτησε από την «Sophie» να τον καλέσει.

Η πίεση του απατεώνα συνεχίστηκε. «Πόσα μπορείς να μεταφέρεις; Πρέπει να πληρώσω μέσα σε 30 λεπτά. Δεν μπορούμε να αργήσουμε πολύ», με τον Michael να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και να του κάνει μια απλή ερώτηση: «Ποιος είναι το μεσαίο σου όνομα Sophie;».

Ο απατεώνας τον ρώτησε «γιατί» και ο Michael του απάντησε: «Ώστε να ξέρω ότι είσαι εσύ Sophie». Κάπου εκεί διακόπηκε και η συνομιλία, με τον άγνωστο να εξαφανίζεται. Ο γιος του Michael δημοσίευσε την συνομιλία στα social media για να προστατεύσει τον κόσμο από μια ανάλογη απάτη.