Η κατάθεση του αστυνομικού για το συμβάν με τον Πολάκη: «Μου είπε “τώρα θα πάρω τον αρχηγό σας και να δεις που θα σε στείλω”»

Newsroom
Η κατάθεση του αστυνομικού για το συμβάν με τον Πολάκη: «Μου είπε “τώρα θα πάρω τον αρχηγό σας και να δεις που θα σε στείλω”»
Η έκθεση του αστυνομικού που ενεπλάκη στο συμβάν με τον Παύλο Πολάκη στην ψαροταβέρνα στο Μοσχάτο.

Την έκθεση της αστυνομίας με την κατάθεση του αστυνομικού που ενεπλάκη στο φραστικό συμβάν με τον Παύλο Πολάκη στην ψαροταβέρνα του Μοσχάτου, έδωσε στη δημοσιότητα, ο βουλευτής Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας Χριστόφορος Μπουτσικάκης.
Στην έκθεση του ο αστυνομικός αναφέρει:

«Στις 11 το βράδυ της 14η Ιανουαρίου στην ψαροταβέρνα "Ψαρομεζές", διαπιστώθηκε ότι υπάλληλος δεν φορούσε μάσκα. Την ώρα της σύνταξης της πράξης επιβολής προστίμου, καθήμενος πελάτης ο οποίος τυγχάνει και βουλευτής εν ενεργεία της Ελληνικής Βουλής κύριος Πολάκης Παύλος (τον οποίο αναγνώρισα λόγω της ιδιότητάς του καθώς και ότι η Υπηρεσία μου έχει αναλάβει την φρούρηση της οικίας του) μας προσέγγισε και μας δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά να σταματήσουμε τον έλεγχο και την επιβολή προστίμου και να αποχωρήσουμε».

Στη συνέχεια ο αστυνομικός, εξηγεί στον Κρητικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι κάτι τέτοιο αντικρούεται στο αστυνομικό καθήκον και ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί. Συμπληρώνει στην έκθεσή του:

«Τότε ύψωσε τον τόνο της φωνής του επαναλαμβάνοντας τα προαναφερόμενα και ζητώντας τα στοιχεία του αναφέροντος, συμπεριφορά η οποία τη στιγμή εκείνη δυσχέραινε το αστυνομικό μας έργο, συνεχίζοντας να επαναλαμβάνει ότι αυτό που κάνουμε είναι ντροπή μας και ρεζιλίκι να ακολουθούμε τέτοιες νομοθεσίες και εντολές.

Του ανέφερα τα στοιχεία μου κανονικά (βαθμό, ονοματεπώνυμο και υπηρεσία που υπηρετώ) και ως απάντηση έλαβα "τώρα θα πάρω τον αρχηγό σας, κύριο Καραμαλάκη, να σβηστεί η κλήση και να δεις που θα σε στείλω" απευθυνόμενος στο πρόσωπό μου και απομακρύνθηκε προκειμένου να μιλήσει στο τηλέφωνο" καταλήγει η έκθεση.