Καταγγελία δημοσιογράφου: Αστυνομικός με κλώτσησε και μου είπε ''σε γ@μ...''» (vid)

Newsroom
Καταγγελία δημοσιογράφου: Αστυνομικός με κλώτσησε και μου είπε ''σε γ@μ...''» (vid)
Δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει αστυνομική βία στην σημερινή πορεία.

Θύμα αστυνομικής βίας καταγγέλλει ότι έπεσε ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, μέσα από τα social media. Ο δημοσιογράφος, ο οποίος βρέθηκε στην πορεία διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη για την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στο στέκι του Βιολογικού στο ΑΠΘ, αλλά και την εκκένωση της δεύτερης κατάληψης εντός της Πανεπιστημιούπολης, έκανε κάποιες αναρτήσεις στο Twitter καταγγέλλοντας ότι οι αστυνομικοί του ζήτησαν να κλείσει το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια τον κλώτσησαν στο πόδι.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Η αστυνομία πήγε να εφαρμόσει τις ειδικές ζώνες δημοσιογράφων χωρίς καν να είναι νόμιμες. Με έπιασαν μου είπαν να κλείσω το κινητό και έβριζαν. "Ο Χρήστος ο Αβραμίδης,ο φίλος μας ο γνωστός, σε γ@μ@με κιόλας αν θέλουμε" μου είπε ένας ασφαλιτης και με κλώτσησε στο καλάμι».

Λίγα λεπτά νωρίτερα ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο ακούγεται να δίνει τα στοιχεία του σε αστυνομικό και έγραψε: «Μόλις με έπιασε η αστυνομία μπροστά σε όλους τους δημοσιογράφους παρά την επίδειξη δημοσιογραφικής επειδή τραβούσα βίντεο, έναν έλεγχο στοιχείων. Με έβαλαν να κλείσω το κινητό, μου φώναζαν, με ρώτησαν αν είναι ο "φίλος τους ο Αβραμίδης ο γνωστός" και ένας με κλώτσησε στο καλάμι».

Σε μία ακόμα ανάρτησή του ο δημοσιογράφος αναφέρει: «Όσους αγωνιστές και αν δέσει η αστυνομία σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όσους δημοσιογράφους και αν παρεμποδίσει με βία, αυτή η εικόνα θα μείνει. Η πορεία ήταν μεγάλη παρά τον εκφοβισμό και η τρομοκρατία δε θα περάσει».