Θεσσαλονίκη: Διαδηλωτής άρπαξε φωτιά στα επεισόδια των αντιεξουσιαστών (vid)

Newsroom
Θεσσαλονίκη: Διαδηλωτής άρπαξε φωτιά στα επεισόδια των αντιεξουσιαστών (vid)
Σοκάρει η εικόνα με αντιεξουσιαστή να πιάνει φωτιά.

Επεισόδια ξέσπασαν στην Θεσσαλονίκη, με αντιεξουσιατές να διαμαρτύρονται για τον τερματισμό των καταλήψεων στο Αριστοτέλειο, πετώντας βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο του thesstoday.gr ένας διαδηλωτής, την ώρα που πήγε να πετάξει αντικείμενο προς τις αστυνομικές δυνάμεις, γλίστρησε και έπεσε στην άσφαλτο όπου έκαιγε φωτιά.

Τα ρούχα του τυλίχτηκαν στις φλόγες, με τον διαδηλωτή να τρέχει πίσω προς το σύνολο των αντιεξουσιαστών που επιχείρησαν να σβήσουν γρήγορα τη φωτιά. Άγνωστη παραμένει η κατάσταση της υγείας του.

Δείτε το βίντεο

Οι συμμετέχοντες στην πορεία συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καμάρας και μετά τις δύο το μεσημέρι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, στις οδούς Εγνατία, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, Αγίου Δημητρίου και Ιασωνίδου φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των καταλήψεων.

Τα μέτρα της αστυνομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν δρακόντεια, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούσε συνεχείς πτήσεις και αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν με οχήματα φραγμό στην Εγνατία, στην περιοχή γύρω από το Σιντριβάνι, προκειμένου η πορεία να μην κινηθεί προς το ΑΠΘ.

Κατά τη λήξη της πορείας στην περιοχή της Καμάρας, διαδηλωτές έριξαν αντικείμενα και μολότοφ προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους απώθησαν και επεισόδια επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους. Η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από είκοσι προσαγωγές. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούν να περιφρουρούν το κέντρο της πόλης.