Γιαγιά-έμπορος κοκαΐνης είχε για «βαποράκι» τον γιο της

Newsroom
Γιαγιά-έμπορος κοκαΐνης είχε για «βαποράκι» τον γιο της
Μια έμπορος κοκαΐνης φυλακίστηκε για δυόμισι χρόνια αφού χρησιμοποίησε τον γιο της ως… κούριερ!

Σε δυόμιση χρόνια φυλακής καταδικάστηκε η Τζούλι Σμιθ στο Κάρντιφ για εμπορία ναρκωτικών, ωστόσο είπε στο δικαστήριο πως είναι η ίδια χρήστης κοκαΐνης, ξοδεύοντας αρκετά χρήματα για τον εθισμό της. Η λεπτομέρεια είναι βέβαια πως ο γιος της Ρόμπι Σμιθ εκτελούσε χρέη… μεταφορέα.

Φαίνεται πως ο ίδιος «στρατολογήθηκε» για να μεταφέρει κοκαΐνη μετά από ένα «σημαντικό χρέος» σε έναν έμπορο ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στα σπίτια των κατηγορουμένων, οι αστυνομικοί βρήκαν στοιχεία κινητών τηλεφώνων που έδειχναν ότι ο Ρόμπι είχε επίσης παίξει ρόλο στην προμήθεια κοκαΐνης. Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι ο ρόλος του στην προμήθεια κοκαΐνης ήταν αυτός του «gofer», βαποράκι κοινώς, καθώς η μητέρα του έχει περιορισμό από παλαιότερη καταδίκη της.

Ο Γουέιν Μπερντ, ο δικαστής που ασχολείται με την υπόθεση, περιέγραψε τα αδικήματα αυτά ως «από τα πιο ολέθρια της σύγχρονης κοινωνίας», αλλά αποδέχτηκε ότι ο ρόλος του Ρόμπι στις κατηγορίες οφειλόταν στην «λανθασμένη πίστη» προς τη μητέρα του.

Γι αυτό και η ποινή του είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και έλαβε εντολή να ολοκληρώσει 10 συνεδρίες αποκατάστασης μαζί με 130 ώρες απλήρωτης εργασίας.