Αστυνομικός έγινε «κολλητός» με τον άντρα που τον είχε πυροβολήσει (vid)

Newsroom
Αστυνομικός έγινε «κολλητός» με τον άντρα που τον είχε πυροβολήσει (vid)
Άφησαν πίσω τους το παρελθόν και έγιναν καλοί φίλοι ένας αστυνομικός και ένας πρώην κακοποιός.

Μια περίεργη ιστορία στην Αγγλία είδε το φως το δημοσιότητας. Πρωταγωνιστές είναι δύο άντρες. Ο Leroy Smith και ο James Seymour, οι οποίοι είναι «κολλητοί» φίλοι, αλλά και συνεργάτες τα τελευταία χρόνια. Μέχρι εδώ όλα καλά. Διότι οι δύο καλοί φίλοι έχουν μια ιδιαίτερη προϊστορία, καθώς η γνωριμία τους δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.

Όλα άρχισαν το 1993 όταν ο Leroy πυροβόλησε τον James που είναι αστυνομικός. Ο James σταμάτησε τον Leroy για έλεγχο. Τον είχε ακολουθήσει με το περιπολικό από μια παμπ του Μπρίξτον. Όμως, ο Leroy που είχε αποδράσει από την φυλακή και ήταν καταζητούμενος, δεν ήθελε η αστυνομία να βρει το όπλο που είχε μαζί του, καθώς επίσης και ναρκωτικά.

«Ήμουν καταζητούμενος για απόδραση από τη φυλακή, είχα κοκάινη και ένα όπλο στην τσέπη μου. Δεν ήθελα να με ψάξουν. Μου έδωσε μόνο μια επιλογή και έκανα ότι έκανα», είπε ο Leroy, ο οποίος πυροβόλησε στην πλάτη τον James.

Police Αγγλία

Συνολικά πυροβόλησε τρεις φορές. Η μία σφαίρα κατέληξε στην πλάτη του James και η δεύτερη στο πόδι του συναδέλφου του. Η τρίτη ήταν στον αέρα για να αποσπάσει την προσοχή και να καταφέρει να διαφύγει μαζί με τον συνεργό του.

Από τότε πέρασαν 29 χρόνια και οι δύο άντρες κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν και να γίνουν φίλοι. Μάλιστα, συνεργάζονται στην ενημέρωση της νέας γενιάς για τους κινδύνους της ένοπλης βίας. Ο Leroy άλλαξε τη ζωή του με τη βοήθεια μιας πρώην συντρόφου του και έγραψε ένα βιβλίο με σκοπό την εκπαίδευση των νέων.

Ο James παρακολουθώντας την αλλαγή του Leroy όλα αυτά τα χρόνια αποφάσισε να του απλώσει το χέρι και να τον δεχθεί στη ζωή του. «Έμαθα για τη ζωή του, τη δολοφονία της μητέρας του, για τον τρόπο που μεγάλωσε και τον πειρασμό να διακινεί ναρκωτικά. Μπορώ να καταλάβω γιατί τα μικρά παιδιά μπλέκονται με το έγκλημα. Γνωρίζοντας τον Leroy ήταν για μένα μια πρόκληση προκειμένου να καταλάβω τι συμβαίνει», είπε ο αστυνομικός.