Η ψεύτικη πορεία που διοργάνωσαν στη Χιλή για τον επαναστάτη σκύλο που πυροβόλησε η αστυνομία

Newsroom
Η ψεύτικη πορεία που διοργάνωσαν στη Χιλή για τον επαναστάτη σκύλο που πυροβόλησε η αστυνομία
Τρομεροί οι κάτοικοι της Antofagasta στην Χιλή για τον σκύλο σύμβολο της πόλης και «προσωπικότητα» της χρονιάς όπως ψηφίστηκε το 2019.

Εδώ είχαμε τον «Λουκάνικο», τον σκύλο-σύμβολο των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Στη Χιλή έχουν τον «El Vaquita». Τον δικό τους σκύλο επαναστάτη, ο οποίος θέλει να είναι πάντα στους δρόμους, στις επάλξεις, στους αγώνες.

Ο «Vaquita», σύμφωνα με την «El Diario» συμμετείχε σε όλες τις διαδηλώσεις των κατοίκων της Antofagasta στην Χιλή και στις οδομαχίες με την αστυνομία. Είναι αδέσποτος, αλλά όπως έδειξε και ο ίδιος ανεξάρτητος.

Ιδιαίτερα αγαπητός, πολλοί προσπάθησαν να τον υιοθετήσουν, αλλά ο άτιμος το έσκασε και γυρνούσε πίσω στους δρόμους, στις μάχες, στις επάλξεις.

2

Από το μένος των αστυνομικών δεν γλίτωσε όμως ούτε ο «Vaquita», τελευταία είδαμε και εδώ πως με ευκολία πυροβολούν ακόμα και σκύλους, και το ίδιο έγινε και εκεί. Ο «Vaquita» πυροβολήθηκε από χέρι αστυνομικού και οι άνθρωποι της Antofagasta έκαναν μεγάλο αγώνα για να τον περιθάλψουν.

Προσπάθησαν να τον πιάσουν, να τον περιθάλψουν στα σπίτια τους, αλλά αυτός έφευγε. Οπότε, προκειμένου να τον πάνε στον κτηνίατρο, σχεδίασαν ένα τέχνασμα.

Έναν χρόνο πριν και συγκεκριμένα στις 2 Ιανουαρίου 2020 διοργάνωσαν μια ψεύτικη πορεία διαμαρτυρίας, ώστε να τους ακολουθήσει ο «Vaquita» και όλοι μαζί να τον οδηγήσουν στον κτηνιατρείο, όπου και τον φρόντισαν.

Για να καταλάβετε πόσο αγαπητός είναι ο «Vaquita», τοπική εφημερίδα στην Antofagasta είχε διεξάγει δημοσκόπηση το 2019 για την «προσωπικότητα της χρονιάς» και ο «Vaquita» είχε βγει πρώτος, ξεπερνώντας τους ανθρώπους!