Αποφυλακίζεται και ο Χρυσαυγίτης, Νίκος Μίχος

Newsroom
Αποφυλακίζεται και ο Χρυσαυγίτης, Νίκος Μίχος
Παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα, ο εφετείο έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του Νίκου Μίχου.

Δεκτό έκανε το αίτημα αποφυλάκισης του Νίκου Μίχου, το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, με το καταδικασμένο μέλος της Χρυσής Αυγής να μένει μόλις 25 μήνες και 18 ημέρες στo σωφρονιστικό ίδρυμα Δομοκού..

Μάλιστα, αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι πως η πρόταση του εισαγγελέα ήταν αντίθετη σε κάτι τέτοιο, καθώς δεν προκύπτει κάποιος νέος λόγος από αυτούς που είχε επικαλεστεί ενώπιον του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο είχε αποφασίσει την καταδίκη του. Οι δικαστές όμως είχαν διαφορετική άποψη.

Έτσι, υπό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα, επιστρέφει σπίτι του.

Ο πρώην βουλευτής δεν παρέστη στη διαδικασία και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, Στυλιανό Γρηγορίου, ο οποίος ανέφερε ότι ο Νίκος Μίχος είναι καρκινοπαθής και στη φυλακή δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει συμπληρωματικές εξετάσεις για να δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η υγεία του.

Είπε επίσης ότι χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης για δισκοπάθεια καθώς και ότι είναι ο μόνος κατηγορούμενος στη δίκη της Χ.Α. στον οποίο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας και ότι έχει μόνιμη κατοικία και δεν είναι ύποπτος φυγής.