Απίστευτο: Αντιεμβολιαστής νόσησε επίτηδες για το πιστοποιητικό, αλλά… κόλλησε τη μητέρα του και αυτή πέθανε

Newsroom
Απίστευτο: Αντιεμβολιαστής νόσησε επίτηδες για το πιστοποιητικό, αλλά… κόλλησε τη μητέρα του και αυτή πέθανε
Ο αντιεμβολιαστής φέρεται να επισκέπτονταν γιατρό στον Βόλο ο οποίος τον απέτρεψε, ακόμα και στη δύσπνοια, να πάει αυτός αλλά και η μητέρα του σε νοσοκομείο.

Το που φτάνει η πανουργία ορισμένων ανθρώπων για να γλιτώσουν το εμβόλιο, αλλά να αποκτήσουν το πιστοποιητικό που δίνει «ελευθερίες», ξεπερνάει πολλές φορές τη λογική. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει η Voria.gr που επικαλείται καταγγελία, ένας αντιεμβολιαστής στη Θεσσαλονίκη δεν τηρούσε εσκεμμένα τα μέτρα για τον κορονοϊό, θέλοντας να νοσήσει για να πάρει το πιστοποιητικό. Κατάφερε να νοσήσει, όντως, αλλά κόλλησε και τη μητέρα του, η οποία ήταν μερικώς εμβολιασμένη, νόσησε βαριά και δεν κατάφερε να αποφύγει τον θάνατο.

Σύμφωνα με την καταγγελία και το δημοσίευμα της Voria.gr, ο αντιεμβολιαστής μεσήλικας στη Θεσσαλονίκη θέλησε να λάβει πιστοποιητικό νόσησης, για να μη χρειαστεί να κάνει το εμβόλιο και γι αυτό δεν τηρούσε τα μέτρα προστασίας. Κόλλησε κορονοϊό πριν από περίπου ένα μήνα- αλλά πίστευε πως ήταν απλά μια γρίπη- και εν αγνοία του μετέδωσε τον κορονοϊό στη μερικώς εμβολιασμένη ηλικιωμένη μητέρα του.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, σύμφωνα με την καταγγελία είχε καθυστερήσει τον εμβολιασμό της καθώς φοβόταν τις τυχόν επιπλοκές και είχε επηρεαστεί από τις διφορούμενες απόψεις του περίγυρού της. Έκανε το εμβόλιο μετά την επιβολή περιορισμών στην είσοδο σε κλειστούς χώρους για τους ανεμβολίαστους, καθώς και μετά την προτροπή του οικογενειακού της κύκλου. Έκανε λοιπόν μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου, αλλά ερχόμενη σε επαφή με τον γιο της χωρίς μάσκα- καθώς ο γιος της πίστευε πως είχε απλά μια γρίπη- νόσησε, πέρασε βαριά τον ιό και δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με τη Voria.gr, ο αντιεμβολιαστής φέρεται να συμβουλευόταν έναν γιατρό από τον Βόλο καθόλη τη διάρκεια της νόσησής του, ο οποίος του έλεγε ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον κορονοϊό και όχι οι ανεμβολίαστοι, καθώς οι πρώτοι έχουν μεγάλο ιικό φορτίο. Τον απέτρεψε μάλιστα να επισκεφθεί τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του το νοσοκομείο, ακόμα και όταν αντιμετώπιζαν έντονη δύσπνοια και χρειάζονταν οξυγόνο. Ο γιατρός από τον Βόλο φέρεται να τους συμβούλεψε να έχουν μηχάνημα παροχής οξυγόνου στο σπίτι, αλλά να μην επισκεφθούν το νοσοκομείο, ακόμα και όταν ο κορεσμός έπεσε κάτω από 90.

Η ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όταν ο κορεσμός του οξυγόνου της έπεσε στο 75, και διαγνώστηκε με οξεία πνευμονία, αλλά δυστυχώς, λίγες μέρες αργότερα κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού. Την ίδια ώρα, ο γιος της συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τους πνεύμονές του, με αποτέλεσμα να χρειάζεται οξυγόνο σε καθημερινή βάση.

Ακόμα και σήμερα, ακόμα και μετά από όλα αυτά, ο αντιεμβολιαστής αρνείται ότι κόλλησε εκείνος τη μητέρα του, αλλά αντίθετα υποστηρίζει ότι η μητέρα του, που ήταν μερικώς εμβολιασμένη, τον κόλλησε. Ως εκ τούτου παραμένει, αντίθετος στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.