Πλεύρης για το ΟΑΚΑ: «Χάρηκα για τη νίκη του Ολυμπιακού, λυπήθηκα για την εικόνα του γηπέδου» (vid)

Newsroom
Πλεύρης για το ΟΑΚΑ: «Χάρηκα για τη νίκη του Ολυμπιακού, λυπήθηκα για την εικόνα του γηπέδου» (vid)
Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως μετά τις 3 Ιανουαρίου, στα γήπεδα είτε θα υπάρχει ένα μικρό ποσοστό φιλάθλων είτε άδειες εξέδρες.

Για τα μέτρα που έρχονται στα γήπεδα από τις 3 Ιανουαρίου μίλησε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ανακοινώνοντας πως θα πάμε είτε σε ένα μικρό ποσοστό προσέλευσης φιλάθλων στους αθλητικούς χώρους είτε σε άδειες εξέδρες.

Ο Θάνος Πλεύρης, πιο συγκεκριμένα, είπε στην πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open: «Στα θέατρα και τα σινεμά τηρείται το μέτρο της μάσκας. Στα γήπεδα αντιθέτως δεν τηρείται. Μην πάμε μακριά, είδαμε χτες όλοι το μπάσκετ το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, ότι ναι μεν γίνεται έλεγχος και μπαίνουν εμβολιασμένοι μέσα όπως πρέπει, αλλά δυστυχώς οι φίλαθλοι δεν τηρούν το μέτρο και της μάσκας και θα μας υποχρεώσουν τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι περιοριστικά στα γήπεδα.

Και δυστυχώς το λέω εγώ, που είμαι φίλαθλος. Δεν μπορώ να καταλάβω προτιμά ο φίλαθλος να παρακολουθεί το παιχνίδι από την τηλεόραση αντί να είναι στο γήπεδο και να φορά τη μάσκα; Σας φέρνω για παράδειγμα το χτεσινό παιχνίδι στο μπάσκετ. Το είδα, γιατί είμαι και φίλαθλος του Ολυμπιακού, μπορεί να χάρηκα για τη νίκη αλλά λυπήθηκα ως Υπουργός Υγείας, γιατί παρά τις συστάσεις, πολλοί φίλαθλοι δεν φορούσαν μάσκα.

Οπότε αυτό το ξεκαθαρίζω. Υπάρχουν ακόμη κάποιοι αγώνες να γίνουν. Αν παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο, προφανώς θα πάμε σε περιοριστικά μέτρα. Δεν θα μπορούν οι φίλαθλοι να παρακολουθούν ιδίοις όμμασι την ομάδα τους ή να πηγαίνει ένα πολύ μικρό ποσοστό.

Το λέω και σαν μήνυμα το λέω και σαν παράκληση. Θα δούμε τους επόμενους αγώνες που ακολουθούν κι αν δούμε να μην φορούν μάσκα, από τις 3 Ιανουαρίου, είτε δεν θα υπάρχουν καθόλου φίλαθλοι είτε θα πάμε σε πολύ μικρό ποσοστό».

Για τις ΠΑΕ-ΚΑΕ είπε: «Οι ΠΑΕ έχουν μεγάλη ευθύνη να κάνουν έλεγχο αυτών που μπαίνουν μέσα. Δεν γίνεται να μπαίνουν ανεμβολίαστοι. Τώρα αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολύ δύσκολο στους 5.000-6.000 να γίνεται έλεγχος, αλλά δυστυχώς πρέπει και αυτές…

Θεωρώ και οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ θα πάρουν το μήνυμα και θα προστατέψουν τις ομάδες τους. Και να σας πω κάτι άλλο; Υπάρχει ένα ποσοστό 50-60% φιλάθλων που τηρεί τα μέτρα, πηγαίνει στο γήπεδο με τα παιδιά του, δεν πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί. Άρα, να τηρηθούν τα μέτρα στα γήπεδα».