Λύγισε και δάκρυσε ο Παπαδάκης για την αδερφή που είχε σύνδρομο down (vid)

Newsroom
 Λύγισε και δάκρυσε ο Παπαδάκης για την αδερφή που είχε σύνδρομο down (vid)
Διέκοψε την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, λέγοντάς της «μη μου ξύνετε πληγές, να χαρείτε».

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» φιλοξενήθηκε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μίλησε για τις κακοποιητικές συμπεριφορές, σωματικές ακόμα και σεξουαλικές, σε ορφανοτροφείο στην Αττική από τους εργαζομένους και τις κινήσεις που ήδη έχει κάνει.

Προς το τέλος της παρουσίας της στην εκπομπή, εξιστόρησε μία κουβέντα που είχε με μία μητέρα ενός παιδιού με σύνδρομο down, η οποία συγκίνησε και βούρκωσε τον Γιώργο Παπαδάκη, με αποτέλεσμα να διακόψει τη ροή της εκπομπής και να πάει γρήγορα σε ένα διάλειμμα.

Ο λόγος που λύγισε ο Γιώργος Παπαδάκης είναι, γιατί η αδερφή του είχε σύνδρομο down και συγκινήθηκε. Είπε μάλιστα στην Υφυπουργό «μη μου ξύνετε πληγές».

Διαβάστε αναλυτικά τον διάλογο που είχε η Δόμνα Μιχαηλίδου με τον Γιώργο Παπαδάκη:

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Ήρθαν στο γραφείο να μου πουν τα κάλαντα παιδιά από τα Special Olympics και με κάποια από αυτά τα παιδιά, ήρθαν και οι γονείς τους. Ήρθε λοιπόν μία μάνα -που συγκίνησε εμένα και τους συνεργάτες μου τρομερά- κλαμμένη. Μητέρα 80 χρονών με ένα παιδί με σύνδρομο down 40 ετών, την Όλγα. Μου λέει, “κ. Μιχαηλίδου, με συγχωρείτε μου κλαίω”, λέω “γιατί κλαίτε;”, μου λέει, “αυτό που κάνατε, αυτό που πήγατε και κάνατε πάνω στη Θεσσαλονίκη, που πήγατε και καταθέσατε μηνυτήρια αναφορά πάνω στο Ίδρυμα. Εμάς, όλους τους γονείς των παιδιών με αναπηρία, μας συγκίνησε πάρα πολύ.

Γιώργος Παπαδάκης: «Μη μου ξύνετε πληγές, να χαρείτε, μη μου ξύνετε πληγές. Έχω ζήσει 56 χρόνια, με την αδερφή μου, που είχε σύνδρομο down. Δεν θέλω να το συζητήσουμε, σας παρακαλώ. Κάνουμε μια μικρή διακοπή και θα επανέλθουμε».