Ανακοίνωση Οικονόμου: «Ακόμα και οι εμβολιασμένοι θα πληρώνουν το test για τα ρεβεγιόν» (vid)

Newsroom
Ανακοίνωση Οικονόμου: «Ακόμα και οι εμβολιασμένοι θα πληρώνουν το test για τα ρεβεγιόν» (vid)
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για τέστινγκ μέσα στις γιορτές ο Γιάννης Οικονόμου και ανέφερε πως θα πληρώνουν το rapid test οι πολίτες ακόμα και αν είναι εμβολιασμένοι.

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή (20/12) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε ερώτηση που δέχτηκε άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί υποχρεωτικά μέσα στις μέρες των εορτών η διενέργεια rapid test και από τους εμβολιασμένους, ώστε να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους διασκέδασης.

Σε ερώτηση για το αν θα παρθούν νέα μέτρα, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των ειδικών.

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων απάντησε: «Ενόψει της εορταστικής περιόδου έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων. Σημειακές παρεμβάσεις όσον αφορά στους ελέγχους μπορεί να γίνουν αφού συνεδριάσει και γνωμοδοτήσει η επιτροπή. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της Όμικρον για να θωρακίσουμε την κοινότητα και την χώρα μας».

«H δυναμική της Όμικρον και τα καινούργια δεδομένα που φέρνει ενδεχομένως μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοιου είδους μέτρα για την περαιτέρω προφύλαξη και των ίδιων των εμβολιασμένων μιας και είναι αχαρτογράφητη η νέα μετάλλαξη» πρόσθεσε σημειώνοντας ότι αν κριθεί απαραίτητο να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της χρήσης rapid test, θα το επιβαρύνεται ο πολίτης που θα επισκεφθεί χώρους που είναι απαραίτητο το test.

Ο κ. Οικονόμου επίσης υπογράμμισε ότι είναι χρήσιμο στα μηνύματα που εκπέμπουμε στην κοινωνία για το τι ισχύει ή τι ενδεχομένως θα προστεθεί να είμαστε σαφείς και καθαροί και πολύ συγκεκριμένοι, γι' αυτό και οι ανακοινώσεις θα γίνονται μετά από τις εισηγήσεις των αρμοδίων από το υπουργείο υγείας.

Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown λέγοντας: «Δεν υπάρχει καμία εισήγηση και καμία σκέψη για lockdown. Μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν».