Ανακοινώνονται νέα μέτρα, μόνο με τεστ στα ρεβεγιόν (vid)

Newsroom
Ανακοινώνονται νέα μέτρα, μόνο με τεστ στα ρεβεγιόν (vid)
Στο «τραπέζι» υπάρχει πρόταση για αυξημένο τεστινγκ την περίοδο των εορτών ώστε να υπάρχει καλύτερη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και ειδικά της μετάλλαξης Όμικρον.

Νέα μέτρα επεξεργάζεται η κυβέρνηση ενόψει των γιορτών, καθώς η μετάλλαξη «Όμικρον» προελαύνει σε ολόκληρή την Ευρώπη και το «κύμα» της παραλλαγής θα φτάσει και στη χώρα μας.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα την προσεχή Τετάρτη (22/12) να ανακοινωθεί ο υποχρεωτικός έλεγχος με rapid test (εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού) για την είσοδο σε μαγαζιά διασκέδασης και εστίαση για τους εμβολιασμένους, την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Δηλαδή να μην αρκεί η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για αυτές τις δύο βραδιές, 24 και 31 Δεκεμβρίου, αλλά να κρίνεται απαραίτητο και το αρνητικό rapid test.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το MEGA, το συγκεκριμένο μέτρο φαίνεται πως συζητήθηκε στη σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου με τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Όπως αναφέρουν άλλες πληροφορίες, το συγκεκριμένο μέτρο εξετάζεται μόνο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με δεδομένο ότι για τα Χριστούγεννα έχει διατεθεί το δωρεάν self test και άρα είναι εξασφαλισμένος ο επιδημιολογικός έλεγχος. Όμως οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός της τρέχουσας εβδομάδας, οπότε και θα ξεκαθαριστεί ποια είναι τα μέτρα που θα ισχύσουν.

Παράλληλα ήδη εφαρμόζονται στοχευμένα μέτρα για τους ταξιδιώτες της εορταστικής περιόδου με τεστ στις πύλες εισόδου και για την ενίσχυση του εμβολιαστικού τείχους, όπως η χορήγηση της αναμνηστικής δόσης εμβολίου στο τρίμηνο από τη δεύτερη δόση και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ατόμων ηλικίας άνω των 60 χρόνων.

Δεν είναι στο «τραπέζι» το lockdown

Κυβερνητικές πηγές, ωστόσο, συνεχίζουν να τονίζουν πως το lockdown δεν είναι στο τραπέζι και η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στο «σφράγισμα» της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.