Ένταση στη Βουλή και αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη φράση Γεραπετρίτη σε Τσίπρα: «Ώρα να πηγαίνετε» (vid)

Newsroom
Ένταση στη Βουλή και αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη φράση Γεραπετρίτη σε Τσίπρα: «Ώρα να πηγαίνετε» (vid)
Αφορμή αποτέλεσε η φράση του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, προς τον Αλέξη Τσίπρα «ώρα να πηγαίνετε κύριε πρόεδρε».

Αποχώρησε από την αίθουσα ολομέλειας σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, μέσα από την οποία ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να πάνε σε εκλογές και «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να απαιτήσουν να φύγει η Κυβέρνηση ενόχων».

Στον Αλέξη Τσίπρα θα απαντούσε εκ μέρος της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος μόλις ανέβηκε στο βήμα, είπε «ώρα να πηγαίνετε κύριε Πρόεδρε».

Αμέσως, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκώθηκαν και φώναζαν «ντροπή σου», με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητάει τον λόγο, να απαντήσει.

2

Όταν μετά από ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον λόγο είπε: «Δεν είστε αρχηγός κόμματος, για να έχω εγώ υποχρέωση να κάθομαι να σας ακούω και να σας απαντώ. Και δεν είστε καν εκλεγμένος σε αυτό το κοινοβούλιο, με την ψήφο του ελληνικού λαού. Όταν πάρετε την ψήφο του ελληνικού λαού, θα έχετε το θάρρος και το θράσος, να απαντάτε στον αρχηγό της αντιπολίτευσης και στους πολιτικούς σας αντιπάλους.

Δεν είμαι υποχρεωμένος ούτε να σας ακούσω ούτε να σας απαντήσω. Θα ακούσω τον αρχηγό σας. Και κάτι τελευταίο, εσείς που δηλώσατε «και 5.000 ΜΕΘ να είχαμε το ίδιο θα ήταν, είστε σήμερα υποχρεωμένος να δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό αντί να μας κουνάτε το δάκτυλο».