Σαββίδης: «Τα όνειρά μου είναι ασπρόμαυρα, μέχρι να τελειώσω όλες τις δουλειές μου, δε θα γεράσω»

Σταύρος Σουντουλίδης
Σαββίδης: «Τα όνειρά μου είναι ασπρόμαυρα, μέχρι να τελειώσω όλες τις δουλειές μου, δε θα γεράσω»
Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο Ιβάν Σαββίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη διαδικτυακή εκδήλωση του ΑΠΘ για το τμήμα Ποντιακών Σπουδών.

Ο Ιβάν Σαββίδης το απόγευμα της Παρασκευής (17/12) συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αφιερωμένη στην έδρα Ποντιακών Σπουδών και στην ομιλία του θέλησε να στείλει μηνύματα προς πολλαπλούς αποδέκτες.

Στη διαδικτυακή τοποθέτηση του ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Τα όνειρα μου είναι ασπρόμαυρα. Στην ξενιτιά τα δάκρυα πάντα είναι πικρά. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε στην Ελλάδα, να κάνουμε κάτι ώστε να μην αναγκαζόμαστε να κυκλοφορούμε με το χέρι απλωμένο έτσι.

Ναι, εμείς κάναμε το πρώτο βήμα. Τώρα το λόγο έχει η Πολιτεία. Δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε σα να παρακαλούμε, σα να ζητιανεύουμε. Γιατί δημιουργείται η αίσθηση ότι όλα αυτά που συζητάμε δεν αφορούν την Ελλάδα. Κρίμα που δεν βρίσκουμε τον εαυτό μας πουθενά.

Εγώ έχω άσπρα γένια αλλά δεν ξεχνάω και δεν ξέχασα για ποιο λόγο μιλάω σε αυτή την εκδήλωση. Για να μη σκεφτείτε ότι γέρασε ο Σαββίδης. Εγώ μέχρι να τελειώσω όλες τις δουλειές μου, δε θα γεράσω».

Ο Ιβάν Σαββίδης συμμετείχε στην εκδήλωση με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας και στην ομιλία του εξέφρασε το καθολικό αίτημα του ποντιακού ελληνισμού ώστε η ελληνική Πολιτεία να δημιουργήσει κρατικές θέσεις στην απολύτως πετυχημένη στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της Έδρα Ποντιακών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διευρυνθούν οι δυνατότητές, όπως να μπορεί να διοργανώσει και μεταπτυχιακό τμήμα.

Η λειτουργία της Έδρας καθώς και του Κέντρου Ποντιακών Ερευνών θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται από το «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδης», όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Ιβάν Σαββίδης.