Lockdown για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει την 3η δόση (vid)

Newsroom
Lockdown για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει την 3η δόση (vid)
Από Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου το πιστοποιητικό τους θα λήγει αυτόματα και θα χρειάζονται rapid test για τη δουλειά τους ενώ θα αποκλείονται από τους εσωτερικούς χώρους.

Περιορισμοί έρχονται για τους άνω των 60 που έχασαν την προθεσμία για την 3η δόση του εμβολίου και πέρασαν οι εφτά μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολίου, καθώς θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του Star, από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, χιλιάδες εμβολιασμένοι άνω των 60 που δεν έχουν κάνει την 3η δόση εμβολίου και έχουν περάσει 7 μήνες από την 2η, δεν θα μπαίνουν σε εσωτερικούς χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και άθλησης με το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, καθώς λήγει αυτόματα και δεν σκανάρετε από την εφαρμογή Covid Free App.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, για να πάνε στην δουλειά τους οι εργαζόμενοι από 60 ετών και άνω θα:

  • Πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα με δικά τους έξοδα.
  • Αποκλείονται από τους εσωτερικούς χώρους εστίασης, διασκέδασης και άθλησης
  • Χρειάζονται rapid test για να κάνουν τα ψώνια τους αλλά και για να ταξιδέψουν με αεροπλάνα, πλοία και τρένα.

Το lockdown θα ισχύσει για περίπου 150.000 πολίτες που έχουν κάνει τις δύο δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού αλλά έχει περάσει το διάστημα των 7 μηνών από τη δεύτερη δόση.