Πέτσας: «Δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα στις γιορτές, κανονικά το πρόστιμο των 100 ευρώ» (vids)

Newsroom
Πέτσας: «Δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα στις γιορτές, κανονικά το πρόστιμο των 100 ευρώ» (vids)
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε και στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως όταν αλλάζει… προπονητής σε μια ομάδα υπάρχει ευφορία.

Δεν θα παρθούν έξτρα μέτρα στις γιορτές, για την πανδημία του κορονοϊού, ανέφερε ο ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην πρωινή εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ενώ πρόσθεσε πως θα εφαρμοστεί κανονικά το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

«Δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα στις γιορτές, αλλά η αυστηρή τήρηση τους και κάποια παραμετρικά μέτρα ή μικρές αλλαγές που λαμβάνονται ενόψει των γιορτών για ανοιχτούς μικτούς χώρους όπως έχει ανακοινωθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας.

Ανέφερε για τους εμβολιασμούς πως είναι καλή η πορεία των εμβολιασμών και πάμε- όπως είπε- στην κατεύθυνση που όλοι θέλουμε: «Να συνεχίσουμε τους εμβολιασμούς και την τήρηση των μέτρων», ενώ τόνισε πως θα εφαρμοστεί κανονικά το μέτρο με το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους των 60 ετών και άνω.

«Προσβλητική» χαρακτήρισε την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για VIP ΜΕΘ και παρέπεμψε στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ενώ για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους θανάτους, τόνισε ότι οι σκληροί δείκτες δείχνουν πως «έχουμε πανδημία για τους ανεμβολίαστους». Πρόσθεσε ότι «κερδήθηκε η μάχη της τρίτης δόσης για να κοπεί ο ομφάλιος λώρος σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

Επανέλαβε δε ότι δεν θα υπάρξει lockdown, καθώς «καθυστερεί τα όσα πρέπει να κάνουμε σαν κοινωνία και οικονομία».

Για την προεδρία στο ΚΙΝΑΛ, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι αφορά όλους: «Η αλλαγή ηγεσίας είναι σαν την αλλαγή προπονητή στην ομάδα, υπάρχει μια ευφορία στην αρχή. Δεν υπάρχει λόγος να πάει κανείς πάνω στην ευφορία».

Επεσήμανε μάλιστα πως εκλογές θα έχουμε στο τέλος της τετραετίας, ενώ αναφορικά με την απλή αναλογική είπε : «Δεν είναι θέμα κυβερνητικής συνεργασίας, το θέμα θα λυθεί με διπλή κάλπη».