Μπήκε να κλέψει αμάξι με αυτιστικό παιδί και του χίμηξαν εργαζόμενοι φορτηγού: «Αν κουνηθείς σε σκότωσα» (vid)

Newsroom
Μπήκε να κλέψει αμάξι με αυτιστικό παιδί και του χίμηξαν εργαζόμενοι φορτηγού: «Αν κουνηθείς σε σκότωσα» (vid)
Η συγκλονιστική στιγμή που ακινητοποιούν στο έδαφος δράστη που αποπειράθηκε να κλέψει αυτοκίνητο σε βενζινάδικο με αυτιστικό παιδί μέσα.

Δραματική στιγμή έζησε μια μητέρα στο Γουίτφιλντ της Αγγλίας, όταν σταμάτησε σε βενζινάδικο και ένας τύπος μπήκε να κλέψει το αυτοκίνητό της, με το αυτιστικό παιδί της μέσα.

Ευτυχώς, η αντίδραση των παρευρισκόμενων ήταν άμεση και ακαριαία. Εργαζόμενοι από ένα φορτηγό πήδηξαν απευθείας να τον πιάσουν, ακόμα μια υπάλληλος από τα γειτονικά McDonald’s έσπευσε να βοηθήσει και η αντίδραση όλων τους, ήταν 100% αποτελεσματική.

Τον ακινητοποίησαν κάτω και τον κράτησαν ακίνητο, μέχρι να τον δέσουν με πλαστικά καλώδια, ανάλογα με αυτά που δένουν δέματα.

«Κουνήσου και θα σε σκοτώσω. Καταλαβαίνεις;», του είπε ένας από τους άντρες που τον ακινητοποίησαν, με τον δράστη να φωνάζει ανήμπορος να κάνει το παραμικρό.

2

Η Anne-Malcolm, η μητέρα του παιδιού, η οποία όταν είδε τον άντρα να μπαίνει στο αυτοκίνητό της, ούρλιαζε από φόβο, είπε στο Kent Live ότι ήταν το «πιο τρομακτικό πράγμα» που είχε βιώσει ποτέ.

«Ήμουν στο μαγαζί και έτρεξα έξω για να βγάλω τον γιο μου από το αυτοκίνητο. Ο άντρας καθόταν στη θέση του οδηγού. Πήρα τον γιο μου από το αμάξι και ούρλιαξα για βοήθεια. Ο γιος μου είναι 9 ετών και έχει αυτισμό. Αυτός καθόταν εκεί, βλέποντάς με να τραβώ τον γιο μου έξω από το αυτοκίνητο ενώ εγώ ούρλιαζα για βοήθεια. Δεν έχω ιδέα τι ήθελε. Δεν μίλησε ούτε σε μένα ούτε στον γιο μου. Είναι τρομακτικό, ειλικρινά δεν έχω νιώσει ποτέ τόσο φοβισμένος».

3

Η Anne-Malcolm είπε ότι είναι απίστευτα ευγνώμων στους άντρες και τις γυναίκες που έγιναν μάρτυρες της απόπειρας κλοπής και τη βοήθησαν.

«Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ένας άνδρας φέρεται να μπήκε σε ακινητοποιημένο όχημα προτού περιοριστεί από κάποιους πολίτες. Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν έναν άνδρα περίπου 50 ετών με την υποψία ότι προσπάθησε να κλέψει ένα αυτοκίνητο. Παραμένει υπό κράτηση καθώς οι έρευνες συνεχίζονται» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.