Ανδρουλάκης: «Στο όνομά μας θα είναι και το ΠΑΣΟΚ» (vids)

Newsroom
Ανδρουλάκης: «Στο όνομά μας θα είναι και το ΠΑΣΟΚ» (vids)
Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως «έχω πρόταση που τα αγκαλιάζει όλα: Και ΠΑΣΟΚ και ήλιος και συμπαράταξη».

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα έδωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης και πρώτος με διαφορά στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Ο ευρωβουλευτής, ο οποίος στις 12 Δεκεμβρίου θα αναμετρηθεί πολιτικά στον Β΄γύρο των εκλογών του Κινήματος Αλλαγής για την προεδρία του κόμματος, ξεκαθάρισε πως τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ θα είναι μπροστά στο επόμενο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, ενώ τόνισε: «Έχω πρόταση που τα αγκαλιάζει όλα: Και ΠΑΣΟΚ και ήλιος και συμπαράταξη».

Σε ερώτηση για το αν το ΚΙΝΑΛ θα μετανομαστεί σε ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης διευκρίνισε: «Στο όνομά μας θα είναι και το ΠΑΣΟΚ»!

Κληθείς να σχολιάσει την προτροπή του Ανδρέα Λοβέρδου προς τον Γιώργο Παπανδρέου να αποσυρθεί και να μην διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπε ο πρώην πρωθυπουργός. Είναι αδιανόητο να μην γίνει δεύτερος γύρος. Είναι λάθος να μην τηρήσουμε το καταστατικό μας. Πρέπει να τιμήσουμε τους πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές».

Απευθυνόμενος στα μέλη και τους φίλους του κόμματος, προσέθεσε: «Καλώ όλους τους πολίτες να έρθουν και αυτή την Κυριακή (12/12) στις κάλπες. Ζητώ ισχυρή εντολή, για την ανανέωση, την ενότητα και την πολιτική αυτονομία της παράταξης».

Ανέφερε μάλιστα πως στην επικοινωνία που είχε με τον Ανδρέα Λοβέρδο, -η οποία όπως υπογράμμισε – έγινε μετά την ανακοίνωση της απόφασης Λοβέρδου να ψηφίσει στον Β΄γύρο τον Νίκο Ανδρουλάκη- του ζήτησε να συμβάλλει και εκείνος ώστε να υπάρξει νέα δυναμική ώθηση των πολιτών για να συμμετάσχουν στις εκλογές του Β΄ γύρου:

«Το πρωί, τηλεφώνησα σε όλους τους συνυποψηφίους μου, τους ευχαρίστησα για τον πολιτικό αγώνα που δώσαμε όλοι με αξιοπρέπεια και ενότητα και ζήτησα να καλέσουν και εκείνοι τους πολίτες στις κάλπες την Κυριακή. Προσπάθησα να μιλήσω και με τον κ. Λοβέρδο, αλλά με ενημέρωσαν οι συνεργάτες του ότι θέλει να μιλήσουμε μετά την ανακοίνωση της απόφασής του για το δεύτερο γύρο».

«Ένα ρουσφέτι στη ζωή μου δεν έχω κάνει»

Για το κλίμα που επικρατεί, για την ηλικιακή ανανέωση, ο Νίκος Ανδρουλακης πρόσθεσε: «Δεν μπαίνω σε χαρακτηρισμούς, σε απαξίωση. Τον τιμώ τον πρώην πρωθυπουργό», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε: «Η ανανέωση είναι και ηλικιακή, όχι μόνο όμως. Είναι θέμα πολιτικού ήθους και προγράμματος για την πατρίδα. Ένα ρουσφέτι στη ζωή μου δεν έχω κάνει. Δεν έχω κοστίσει στον ελληνικό λαό ούτε ένα ευρώ. Ανανέωση είναι η δημοσία συμπεριφορά. Οι πολιτικοί διαπαιδαγωγούν τους πολίτες με τη συμπεριφορά τους».»

Σχετικά με την διάθεση επιστροφής παλιών στελεχών του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως, «χώρο έχουν στην παράταξη όσοι έχουν προσφέρει στο παρελθόν και δεν έχουν πληγώσει τον ελληνικό λαό. Τα στελέχη που έφυγαν για λόγους καρέκλας, αξιακά, δεν μπορούμε να τους δεχτούμε πίσω».

Για το ζήτημα των «επιστροφών» στελεχών που έχουν ταχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε πως θα υπάρξουν συνομιλίες με την κοινοβουλευτική ομάδα που θα σχηματιστεί και θα συναποφασίσουν: «Συνομιλούμε με την προοδευτική αριστερά και το προοδευτικό κέντρο. Θα εισηγηθώ και η κοινοβουλευτική ομάδα θα συναποφασίσει μαζί με εμένα».